KURTIJEV TRIK: Šta se krije iza odluke Prištine da primenu odluku suda i vrati zemljište Visokim Dečanima?

Dragutin Stevanović

17. 03. 2024. u 09:15

PUNIH osam godina čekalo se da Priština saopšti da, ipak, mora primeniti odluku sopstvenog suda i da manastiru Visoki Dečani treba da vrati oteta 24 hektara zemljišta.

КУРТИЈЕВ ТРИК: Шта се крије иза одлуке Приштине да примену одлуку суда и врати земљиште Високим Дечанима?

Novosti

Ono što se desilo minulih dana liči na ovo: Kurti se jednog jutra probudio, shvatio da mu stiže Eskobar i rešio da ga dočeka lepim vestima.

Naizgled zbunjeni američki izaslanih, koga je vest o Dečanima "zatekla" usred konferencije za novinare, kao iz rukava istresao je čestitiku tzv. vladi Kosova, nazivajući odluku "teškom, ali neophodnom". Izostao je zagrljaj sa Kurtijem, iz opravdanih razloga, jer je u tom trenutku pored njega bila predsednica privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani.

Usledile su čestitke i zapadnih zemalja, a sve je preduhitrio nemački ambasador u Prištini. U sveopštoj euforiji, međutim, čuo se i glas ovdašnjih vrlih poznavalaca globalnih i lokalnih prilika, koji su slavili to što je Zapad uspeo da slomi Kurtija.

Dakle, osam godina udruženim snagama Brisel i Vašington pritiskali su neposlušnog lidera lažne države i, eto, sad su uspeli.

Ovakva tumačenja, koja nisu posledica puke gluposti ili neznanja, samo su deo igrokaza iz kojeg mnogi očekuju poene, a zna se kome pripada kazna. Briselsko-američka vrhuška računa da će njihov angažman na "smirivanju tenzija na Zapadnom Balkanu" umeti da cene birači zabrinuti sa spasavanje preostalog mira u svetu. Kurti se, naravno, već pakuje da preuzme člansku kartu Saveta Evrope, organizacije u kojoj mesto sleduje samo predano posvećenima vladavini prava. A on se dokazao - uvažava odluku sopstvenog suda?!

Beogradu ostaje da, uz pomoć država koje istinski poštuju i pravo i pravdu, pokuša da spreči teže posledice manevra Kurtija i njegovih mentora. Na današnji dan, pre dve decenije, sakupili smo mnogo materijalnih dokaza koji potvrđuju da je jedini cilj lidera kosovskih Albanaca oduvek bio da Srbima na KiM oduzmu i prošlost i budućnost. A dečanska 24 hektara mala je cena...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!