SMANjENjE vazdušnog pritiska, pojačano strujanje vazduha i porast temperature povoljno su uticali na kvalitet vazduha u Beogradu. Kako je saopšteno iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, usled porasta spoljne temperature smanjena je aktivnost kućnih ložišta i emisija zagađujućih materija u vazduh, pa je ovih dana kvalitet vazduha u Beogradu u kategoriji "dobar" ili "odličan".

Pročitajte još: EVO I DOKAZA: Beogradski naučnici jednom slikom pokazali koliko je bio zagađen vazduh u prestonici (FOTO)

- Ocenjivanje je na svakih sat vremena, na osnovu podataka dobijenih merenjem koncentracije zagađujućih materija u prethodnom satu, dobijenih sa automatskih mernih stanica kojima upravlja Gradski zavod za javno zdravlje - kažu iz Sekretarijata.

Meteorolozi za naredni period najavljuju pad temperature, a samim tim i povećanje koncentracije zagađujućih materija u vazduhu.

- Apelujemo na građane da prate preporuke za ponašanje u slučajevima povećanog zagađenja vazduha koje će biti dostupne preko aplikacije na sajtu Grada Beograda.