POKUŠAJI migranata da uđu u autobuse na liniji 860 koja saobraća do Obrenovca bez plaćene karte, nisu retki, a poslednji takav incident dogodio se u četvrtak uveče, na Savskom trgu. Šokirani putnici snimili su ceo događaj, a iz "Strele Obrenovac", koja prevozi putnike na ovoj liniji, kažu da oni nemaju načina da spreče ovakve incidente. Iz Komeserijata za izbeglice navode da pokušavaju da pronađu migranta koji se vidi na snimku da pravi nered. Zabrinuti su i čelnici Opštine Obrenovac, koji tvrde da bi češće kontrole komunalne policije i policije pomogle da se ovakve situacije izbegnu.

Na Savskom trgu, gde je i početna stanica autobusa 860, putnici su snimili migranta u vidno alkoholisanom stanju, koji je oko 23.30 želeo da uđe u vozilo bez plaćene karte. Kada vozač nije hteo da ga pusti, počeo je da besni. Ostali migranti, koji su bili s njim u društvu, jedva su uspeli da ga zauzdaju i smire.

Pročitajte još - TEROR NA LINIJI 860 ZBOG KARTE: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave (VIDEO)

Putnici na ovoj liniji kažu da se ovakve stvari svakodnevno dešavaju. Migranti, kojima vozači zatraže da plate kartu, neretko počnu da besne, lupaju u vrata, vređaju vozače, gestikuliraju kao da će mu odseći glavu, pucati.

- Migranti svakog dana, u grupama, putuju ovim autobusima - priča jedna od putnica. - Neki plate kartu, neki ne. Čula sam od vozača da im je savetovano da ih puštaju, jer tada ne prave nerede. Kad ih je više, nasilniji su i opasniji. Događa se i da, kad ih je više od desetoro, a vozač otvori samo prednja vrata, oni lupaju, udaraju u autoubus i na silu otvore srednja i uđu. U tim situacijama nikome od nas nije svejedno.

Za bezbednost svojih građana zabrinuti su i čelnici Opštine Obrenovac.

Pročitajte još - Ilegalni migranti upadaju u pune kuće

- Savet za upravljanje migracijama zaseda svake nedelje - kaže Aleksandar Pantelić, član veća ove opštine. - Ipak, činjenica je da su ovakve situacije postale učestale. Naši sugrađani i deca putuju svakog dana ovim autobusima i njihova bezbednost nam je na prvom mestu. Veće prisustvo i kontrola komunalne policije i obične policije ublažilo bi probleme.

Sa Savskog trga polaze autobusi za Obrenovac Foto P. Milošević

CUCIĆ: MORAJU DA POŠTUJU PROPISE

VLADIMIR Cucić, komesar Komesarijata za izbeglice, kaže da niko nema pravo da se bahato ponaša i bude huligan, pa ni migranti.

- Na snimku se jasno vidi lice migranta koji je pravio problem i verujem da ćemo uspeti da ga nađemo. Biće ispitan, a ako niko od zaposlenih u "Streli" ne podnese prijavu za remećenje javnog reda i mira, to će uraditi Komeserijat. Migranti moraju da znaju da je plaćanje karte obavezno. Vožnju moraju da plate ovde, kao i u svojoj zemlji, ali i u Nemačkoj, gde većina želi da ode. Moramo i da im stavimo do znanja da je svako remećenje javnog reda i mira neprihvatljivo.

Iz Komeserijata kažu i da će pojačati dežurstva na Savskom trgu i Beogradskoj autobuskoj stanici, kako bi bolje kontrolisali situaciju.