IAKO je Grad dao nalog i propisao da klima-uređaji tokom letnjih dana moraju da budu uključeni u svim vozilima javnog gradskog prevoza koja ih poseduju, to u proteklim danima nije bio slučaj. Beograđani su se prevozili autobusima u kojima "klime" nisu radile, u pojedinim vozilima su slabo rashlađivale, dok su u nekim primećene i drastično niže temperature u odnosu na spoljašnje.

Iako su početkom meseca autobusi GSP u kojima postoje rashladni uređaji adekvatno označeni plavim nalepnicama, mnogim putnicima je jedino rashlađenje dolazilo kroz otvorene prozore.


PROČITAJTE JOŠ. Aerodrom: "Divljaci" vuku strance za ruku

Od izdavanja naloga, Komunalna milicija prekontrolisala je 129 autobusa, a prilikom kontrole izrečene su 22 kazne. Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršili su ukupno 164 vanredna inspekcijska nadzora ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja, odnosno provetrenosti vozila kojima se obavlja javni linijski prevoz putnika na teritoriji Beograda. Utvrđeno je: 51 vozilo posedovalo je neispravne klima-

-uređaje, a 19 vozila ih nije uopšte posedovalo.

Prevoznicima su izdata tri prekršajna naloga (po 150.000 dinara za preduzeće i po 20.000 dinara za odgovorno lice), navode iz ovog Sekretarijata.

Nadležni iz "Gradskog saobraćajnog preduzeća" ističu da su sve uradili po nalogu koji su dobili od Grada, kao i da na ulicama trenutno krstare 434 autobusa sa ispravnom "klimom".


PROČITAJTE JOŠ. Cvetanje ambrozije: Alergije u „zaletu“ već od avgusta

SARADNjA

INSPEKTORI drumskog saobraćaja i Komunalna milicija nastaviće kontrolu ispravnosti i upotrebe klima-uređaja i u narednim danima. Prema pravilima, rashladni uređaji moraju biti uključeni kada je prosečna dnevna temperatura iznad 25 stepeni.