POSLE sastanka sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zbog seče stabala na Košutnjaku radi izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane, stanovnici Čukarice i Rakovice u nedelju su nastavili proteste. Skupu, koji je trajao više od tri sata, po kišnom vremenu prisustvovalo je oko 100 građana.

Kako, za "Novosti", priča Dejan Jovanović, organizator skupa, građani nadležnima daju rok od 14 dana da se uklone ograde i obustavi dalja gradnja sportskog objekta.

- Zahtevali smo da umesto 20 policajaca, koji su nam zabranili ulazak u park, tu bude prisutno 15 nadležnih ministara koji su odobrili izgradnju dvorane i seču stabala - kaže Jovanović. - Naši zahtevi su jasni. U roku od sedam dana očekujemo da se pokrene postupak o povlačenju ove loše odluke.


PROČITAJTE JOŠ:
Srušen kip ispred "Šumica"

On napominje da stanovnici ovog dela prestonice nisu za to da se dvorana ne izgradi, već da bude premeštena na neku drugu lokaciju.

- Takođe smo se usaglasili da sporazum koji je Zelena stranka potpisala sa Republičkim zavodom za sport i medicinu, o sadnji 100 novih stabala nauštrb 19 posečenih vređa inteligenciju - napominje Jovanović.

Naredni skup zakazan je za 14. jul, u 18.00.


VIŠE OD HILjADU POTPISA

STANOVNICI Rakovice i Čukarice u nedelju su u Požeškoj ulici, na štandu koji se tu nalazio, mogli da potpišu peticiju protiv izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane na Košutnjaku. Kako kaže Dejan Jovanović, za dva sata je prikupljeno više od hiljadu potpisa, što samo dokazuje koliko su građani nezadovoljni ovim projektom.