PROFESORKA istorije Devete beogradske gimnazije Snežana Martić, među učenicima poznata kao Šakira, koja je zbog spornog putovanja đaka u Ljoret de Mar dobila otkaz u novembru prošle godine, vraćena je na posao 12. februara. Kako je potvrdila direktorka škole Tatjana Šuković, škola se žalila na odluku inspekcije rada, ali je profesorka počela da drži časove.

Posle putovanja u Španiju sa agencijom "B2R" i čitave uzbune koja se podigla jer su deca po dolasku na destinaciju ostala bez smeštaja, profesorki istorije Martić uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa u novembru prošle godine. Međutim, inspekcija rada ju je, ipak, vratila u radni odnos.


PROČITAJTE JOŠ:
PROFESORKA KOJA JE VODILA GIMNAZIJALCE U ŠPANIJU: Nikog nisam obmanula i sama sam prevarena!

- Inspekcija rada je vratila na posao, pa smo se mi žalili - kaže za "Novosti" direktorka Devete gimnazije Tatjana Šuković. - Sada čekamo da vidimo kakav će biti ishod. Pošto žalba ne odlaže izvršenje, profesorka Martić drži nastavu. Kolegu koji je bio umesto nje na zameni, morali smo da odjavimo, a nju ponovo da prijavimo.

Prošlog leta profesorka Martić je sa još nekim kolegama, mimo škole, organizovala letovanje za đake u španskom letovalištvu Ljoret de Mar. Kada su stigli na destinaciju, shvatili su da ih je prevarila turistička agencijae "B2R", preko koje je profesorka organizovala putovanje. Agencija nije uplatila sav iznos i u prvi mah učenici su ostali bez smeštaja. Nakon što se digla uzbuna, smeštaj je, ipak, obezbeđen, a učenici se bezbedno vratili u zemlju. Zbog ovog incidenta, reagovao je i ministar obrazovanja Mladen Šarčević, koji je tada najavio smene i suspenzije.

Snežana Martić / Foto Z. Jovanović

I profesorka Martić tada je u razgovoru za "Novosti" izjavila da ni na koji način nije oštetila i prevarila decu koja su sa njom putovala, već da je i ona jedna od prevarenih.


PROČITAJTE JOŠ:
PREVARENI ĐACI SE VRATILI IZ ŠPANIJE: Profesorka nije htela da daje izjave, roditelji besni jer se nije javljala na telefon

SMENA DIREKTORA

MINISTAR prosvete Mladen Šarčević tada je na mesto vršioca dužnosti direktora imenovao Tatjanu Šuković, dotadašnju zamenicu direktora. Ova odluka je usledila nakon što su, iz ličnih razloga, ostavke podneli dotadašnji direktor Dejan Josipović, kome je isticao mandat, i novoizabrani Dušan Dimitrijević.