UZNEMIRIJUĆI grafiti sekte "Kefo zote", čiji su članovi neposredno pred Novu godinu učestvovali u brutalnom ritualu ubijanja psa u Obrenovcu, osvanuli su na nekoliko mesta u naselju Zabrežje u toj opštini. Iako su mladić M. Đ. (21) i devojka K. P. (34) uhapšeni i dobili pritvor od 30 dana odmah pošto je na društvenim mrežama osvanuo snimak na kojem se vidi kako nožem ubadaju psa ponavljajući reči "kefo zote", simboli koji su iscrtani crvenim sprejom u blizini srednje škole, gerontološkog centra i parka, dodatno su uplašili žitelje ovog dela Obrenovca.

Prema rečima predsednika Opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, grafiti su nastali u noći kada je izveden surovi ritual u kojem je stradala nesrećna životinja.


PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U OBRENOVCU: Sekta brutalno ubila psa, oglasio se i Stefanović (VIDEO)

- Te grafite je nacrtala ista osoba koja je učestvovala u ubistvu psa i koja je uhapšena - kaže Čučković za "Novosti". - Mesta su išarana sprejom te noći u kojoj se dogodio surovi ritual.

Meštani Zabrežja, kako kažu, u prvi mah nisu obraćali pažnju na ove grafite, ali nije im bilo svejedno kada su shvatili da crteži jasno formiraju simbole koji asociraju na satanizam.

- U strahu smo zbog brutalnosti koja se nedavno dogodila u Obrenovcu - kažu meštani Zabrežja. - Plašimo se da je ubistvo psa samo prvi korak u tim obredima koji mogu da prerastu u nešto mnogo ozbiljnije.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšeni sektaši iz Obrenovca

NEORGANIZOVANI

U JEZIVOM snimku, koji je na društvenim mrežama osvanuo 29. decembra, vidi se kako dve osobe, sa kapuljačama na glavama, prvo maze psa, dok jedan tiho izgovara "kefo zote". Posle toga, vadi nož i nanosi smrtonosne povrede životinji.

Stručnjaci su organizaciju "Kefo zote" nazvali avanturističkom i samostalnom. Veruju da ona nema jaku organizaciju, kao ni veliki broj članova.