Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М. Д. (1997) и К. П. (1984) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело убијање и злостављање животиња.

Сумња се да је М. Д. ножем убио пса, док је осумњичена К. П. цео тај догађај снимила мобилним телефоном - саопштено је синоћ из полиције.

Стравичан снимак на коме се види како мушкарац крвнички убија пса, претходно му певајући мистичне речи секте "Кефо зоте", пренеразио је чланове друштвених мрежа на којима је објављен. Видео-запис наводно је начињен у Обреновцу, а обелоданио га је покрет који се бави спречавањем злостављања животиња "Левијатан".

- Све против чега се боримо на једном месту! Обреновац, обред сатанистичке секте "Кефо зоте". Две особе на снимку. Молимо твитер-заједницу да нам помогне да изгурамо сви заједно да монструми буду ухапшени! - навели су у Фондацији "Покрет Левијатан".

На снимку се види како један младић са капуљачом прво дозива пса, мази га, тихо му певајући "Кефо зоте". Други све то снима. Онда младић вади велики нож и забада га у четвороношца, док га држи за врат. Док несрећна животиња завија од болова, крвари, њих двојица непрестано понављају "кефо зоте".

Након објаве видео-записа, реаговао је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је на свом твитер-профилу написао:

- Невероватна је и ужасна оваква суровост и безочно насиље према животињама. То заслужује најстрожу казну.

Двоје одговорних за снимке лишени су слободе данас касно по подне, саопштила је полиција.

СМРТ СВЕМУ ШТО ПОСТОЈИ

О "Кефо зоте" мало је доступних информација. Како је почело да кружи друштвеним мрежама, у питању је сатанистичка секта, која наводно користи највише есперанто језик и свахили или сесото, а продужена реченица гласи "кефо зоте кифо алл".

Тако је и према објашњењу на интернет-страници "Кефо зоте". "Кефо зоте, кифо алл" према том извору значи "смрт свему што постоји - метаморфоза"