DEO stanara Mlatišumine i Sinđelićeve ulice na Vračaru ne daju da se parkić u krugu njihovih zgrada pretvori u parking! Nezadovoljni građani okupili su se u nedelju u "mini" oazi, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog preuređenja ovog prostora.

- Direkcija za građevinsko zemljište je uradila plan koji predviđa da se, umesto zelenila i drveća, ovde naprave parking mesta - kažu ogorčeni stanari.

- Nećemo dozvoliti da nam oduzmu park, kako bi se napravio parking i put za ulaz u garažu investoru koji je izgradio objekat u Trnskoj ulici, iz koje nema prilaz u garažu. To bi značilo i da se pojedinim građanima zatvori ulaz u zgradu. Vračar ima najmanje zelenih površina, a i to malo što imamo žele da betoniraju.

Pročitajte još - PLAĆANjE PARKINGA: Tablice određuju pismo

Vračarci poručuju da neće dozvoliti da bageri "kroče" u njihov park, a spremni su, kažu, ako bude trebalo, i da se vežu za drveće, kako bi sprečili njihovu seču.

Stanari iz ovih ulica su protestovali i pre dve godine. Povod je bio isti - sačuvati parkić.

Foto Ž. Knežević

Oni su se tada sastali sa predsednikom Opštine Vračar i direktorom Direkcije za građevinsko zemljište, koji su im obećali da će projekat biti izmenjen i park sačuvan. Sudeći po nezadovoljstvu građana, to se nije dogodilo.