U EKSPLOZIJI bombe, koja se dogodila u utorak oko 13.30 u Ulici Vojvode Stepe na beogradskom Voždovcu lakše je povređen N. M., otac Marijane Mićić, voditeljke televizije Pink. Prema prvim informacijama iz istrage, eksplozivna naprava je bila postavljena na automobil "golf 4", koji je novinarka ranije vozila, ali ga je već neko vreme koristio njen otac.

Pročitajte još - OČEVICI O NOVIM DETALjIMA STRAVIČNE EKSPLOZIJE U ZEMUNU: Čuli smo užasnu eksploziju i jauke misice, niko nije smeo da priđe ni kolima ni njoj

Kako smo saznali, "golf" se kretao iz pravca Trošarine prema "Velefarmu" kada je došlo do eksplozije, a onda je vatra bukvalno progutala automobil. Pretpostavlja se da je eksplozivna naprava bila aktivirana daljinskim upravljačem. Od siline detonacije N. M. je bukvalno katapultiran iz vozila. Tada mu je povređena bubna opna, a prilikom pada je povredio ruku i nogu. Komšije kažu da je eksplozija bila toliko jaka da su u nekim obližnjim stanovima i kućama popucali prozori.

- Videla sam kako je čovek iz zapaljenog automobila ispao i pao na put - kaže jedna od stanarki Ulice vojvode Stepe. - Neko mu je iz obližnjih kuća pritrčao i dodao čašu vode, a čovek je samo ponavljao: "Zovite Hitnu pomoć, zovite Hitnu pomoć".

Kako dalje saznajemo, N. M. je do dolaska lekara sve vreme bio u svesnom stanju. Čak je, kako tvrdi naša sagovornica, ušao kod nje u kuću, gde je uzeo malo šećera i vode i otišao do toaleta.

- Videla sam da mu je glava krvava i da se držao rukom za uho. Rekao je da ga mnogo boli i da ništa ne čuje. Pretpostavljam da mu je pukla bubna opna. Ubrzo su stigla kola Hitne pomoći, ukazana mu je pomoć na licu mesta, a onda je odvezen u bolnicu.


Kako "Novosti" saznaju N. M. je prevezen na ORL kliniku i, srećom, nije životno ugrožen. Na mesto eksplozije u utorak je stiglo i nekoliko ekipa vatrogasaca, koji su gasili vatru koja je kuljala iz automobila. Brojna policijska vozila sa pripadnicima MUP i kontradiverzione ekipe MUP Srbije blokirale su saobraćaj u ovom delu ulice. Uviđaj na licu mesta trajao je više od tri sata.

Šta je uzrok stravične eksplozije na Voždovcu, kao i moguć motiv još uvek je nepoznanica. Inače, poznata voditeljka Pinka je bila zatečena incidentom, a nakon toga je demantovala da je vozilo uopšte njeno, tvrdeći da nije u njenom vlasništvu već nekoliko godina.

DEČAK PAO OD DETONACIJE

U eksploziji, osim "golfa" četvorke, koji je potpuno izgoreo, manje je oštećeno još nekoliko vozila koja su se našla parkirana u Ulici vojvode Stepe. Na njima su uglavnom popucala stakla, a neka imaju i oštećenja limarije.

Od siline detonacije je lakše povređen i jedan petnaestogodišnjak, koji je prolazio ulicom kada je eksplodirao "golf". Kako saznajemo od stanara, dečak je izgubio ravnotežu i pao.

I DUŠIČIN DžIP NA METI?

POČETKOM septembra, oko 8.30, na parkingu u Ulici Ljutice Bogdana kod broja 5 dignut je u vazduh džip "tojota land kruzer" koji je koristila novinarka Pinka, Dušica Jakovljević, koja inače živi u neposrednoj blizini. Prema nezvaničnim saznanjima, bomba koja je bila postavljena ispod kola, bila je namenjena voditeljkinom dečku Jovici Aleksiću, koga policija dovodi u vezu sa mnogobrojnim kriminalnim poslovima. To je, pretpostavlja se, bilo upozorenje, s obzirom na to da u trenutku detonacije u vozilu nije bilo nikoga.


Foto N. Iljukić