ŠPANSKA državljanka Olac Bilbao Gonzales (20) povređena je u noći između petka i subote u zemunskom naselju Nova Galenika, kada je eksplodirao parkirani automobil u kojem je najverovatnije sedela na suvozačevom mestu. Prema nezvaničnim informacijama, u automobil "audi" bio je podmetnut eksploziv, a napad u kome je Gonzalesova, inače svojevremeno mis Marbelje, teško povređena, bio je namenjen vozaču Strahinji Stojanoviću (28).

Pročitajte još - OVO SU OSTACI MINIRANOG AUDIJA: Podmetnuta bomba ispod automobila prijatelja braće Šaranović, teško povređena državljanka Španije (FOTO)

Kako su reporterima "Novosti" u subotu ispričali malobrojni očevici, prvo se prolomio zastrašujući zvuk eksplozije, da bi se odmah potom začuli i krici povređene lepotice. Inspektori, međutim, još istražuju da li ju je detonacija odbacila iz vozila, ili se u momentu eksplozije nalazila pored njega. Neposredno pre nego što je vozilo "planulo", Stojanović je navodno ušao i odmah izašao. Sa otvorenim prelomom potkolenice, Špankinja je prevezena u KBC "Zemun" i njeno stanje lekari su okarakterisali kao "stabilno".

Pročitajte još - U RAZNETOM AUDIJU BIVŠA MIS MARBELjE: Ko je Španjolka koja je povređena u Zemunu (VIDEO)

- Mislili smo da nam je neko bacio bombu pod prozor, toliko je snažna detonacija bila - priča uznemireno stanarka Ulice Svetozara Papića u kojoj se sve odigralo.

- Prasak me je trgao iz sna, pa sam sa sinovima odmah istrčala napolje da vidim šta se desilo. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć, koje su već bile obaveštene.

Kako naša sagovornica ističe, pet minuta posle eksplozije, nekolicina ljudi već se bila okupila oko automobila, ali nisu se usudili da priđu bliže, niti da pruže prvu pomoć devojci.

- Automobil je počeo da se dimi, a dok je sin zvao policiju, zahvatio ga je i plamen. Srećom, rezervoar nije eksplodirao. Za sve to vreme, devojka je bila naslonjena na zid zgrade, desetak metara od automobila i jaukala. Ne znam da li je sama otpuzala, ili je vozač odvukao, a zbog mraka nije moglo ni da se vidi koliko su povrede teške. Devojku, koja je bila u svesnom stanju, lekari Hitne pomoći odneli su iza ćoška i tamo joj ukazali pomoć.

Inače, Strahinja Stojanović je odranije poznat policiji i više puta je osuđivan, a nedavno je izašao iz zatvora. Pojavio se i kao svedok na suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, a, iako se tokom istrage ubistva Vidakovića pominjao kao naručilac, njegovo ime nije se našlo na optužnici. Otac Strahinje Stojanovića, Paja, nastradao je 2015., kada je takođe likvidiran u Zemunu.

Miloš Vidaković ubijen je 2. juna 2013. u Budvi, iste godine kada je, krajem aprila, u Beogradu likvidiran brat Luke Bojovića - Nikola. U oba slučaja istraga je dovela do grupe na čijem se čelu nalazi Slobodan Šaranović, a u čijem vrhu je bio i Miloš Delibašić. Prema iskazu Miloša Vojnovića, koji je postigao sporazum o svedočenju i detaljno ispričao o saznanjima vezanim za oba ubistva, pritom označivši sebe kao izvršioca likvidacije Vidakovića, upravo je Strahinja unajmio i platio Delibašića za ubistvo Vidakovića jer je ovaj navodno bio u vezi sa njegovom ženom.

Četvorica pripadnika organizovane grupe osuđena su u aprilu ove godine, a Miloš Delibašić, koji je bio optužen kao organizator, oslobođen je.

Olac Bilbao Gonzales

HRONOLOGIJA

8. OKTOBAR 2009. - Nekadašnji vlasnik kazina "Slavija" Branislav Šaranović izrešetan je u Ulici neznanog junaka na Dedinju.

29. APRIL 2013. - U centru Beograda ubijen je Nikola Bojović.

2. APRIL 2014. - Bivši Arkanov telohranitelj i bliski prijatelj Luke Bojovića Rade Rakonjac smrtno je ranjen dok je sedeo u bašti kafića "Mariki" u Zvečanskoj ulici.

11. MART 2017. - Slobodan Šaranović, osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića, ubijen je ispred svoje zgrade u Budvi.

27. SEPTEMBAR 2017. - Jugoslav Cvetanović, mlađi brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, likvidiran je u centru Vranja.

28. MAJ 2018. - Kum i saradnik Luke Bojovića Dragoslav Miloradović likvidiran je sa 15 hitaca ispaljenih sa motora u svojoj auto-perionici na Karaburmi.

19. JUN 2018. - U eksploziji automobila na uglu Ustaničke i Južnog bulevara u Beogradu je ubijen Siniša Milić, pripadnik grupe Filipa Koraća, koji se dovodio u vezu sa klanom Luke Bojovića.

28. JUL 2018. - Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je zastupao Luku Bojovića i njegove saradnike, likvidiran je iz vatrenog oružja na Novom Beogradu.