DA će imati toliko muka da kupi voznu kartu do Beča, Beograđanin S. K. nije verovao. Posle šetnje od jednog do drugog prodajnog mesta, požalio se "Novostima" na svoj problem, pošto službenice na dva šaltera nisu mogle da mu prodaju ispravu.

- Otišao sam na Glavnu železničku stanicu, gde i dalje radi šalter za prodaju karata, da kupim kartu do Beča - priča Beograđanin S. K. - Službenica na šalteru mi je rekla da je sigurnije da, ipak, kartu kupim na drugom mestu, jer nije sigurna da će moći ispravnu da mi je izda.

Dva dana kasnije svratio je do stanice Topčider, kako bih tu nabavio željenu voznu ispravu.

- I tamo mi je službenica na šalteru ispričala istu priču. I ona, kao i njena koleginica na Glavonoj stanici, navodno može da mi proda kartu do Beča, ali je bolje da odem do "Prokopa" i tamo je kupim. Ona nije sigurna da li će izdati ispravnu. Na pitanje gde sve mogu da kupim kartu, rečeno mi je svuda, ali da je najbolje radi sopstvene sigurnosti da to uradim na stanici "Beograd centar". Tako je i bilo, tamo su mi i izdali kartu do željene destinacije.

PROČITAJTE JOŠ - Iz Topčidera vozom na more

Iz JP "Srbija voz" navode da će u vezi sa ovim slučajem biti pokrenut isledni postupak.

- Vozne karte u unutrašnjem, kao i u međunarodnom saobraćaju na području grada Beograda, moguće je kupiti na putničkim blagajnama u sledećim stanicama: "Batajnica", "Rakovica", "Resnik", "Topčider", "Mladenovac", "Vukov spomenik", "Pančevački most", "Novi Beograd", "Beograd centar" i u stanici "Beograd", dosadašnjoj Glavnoj železničkoj stanici.

NESPORAZUM

ČITALAC "Novosti" kaže i da je pitao službenicu na "Prokopu", zašto kartu do Beča nisu htele da mu prodaju njene koleginice na drugim stanicama. Ona mu je, kako navodi, odgovorila da ih verovatno nije dobro razumeo.