SAVSKI kej u Bloku 70a biće uređen kao Sava promenada, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će rebalansom budžeta odvojiti novac za ovo uređenje. Ovde će biti izmešten i Stari Savski most, koji će spojiti blokove sa Adom Ciganlijom - najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je u utorak obišao obnovljeno dečje igralište u Bloku 70A, u Omladinskih brigada 232, zajedno sa predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem i našim proslavljenim vaterpolo reprezentativcem Srbije Denisom Šefikom.

Prema Vesićevim rečima, radovi na uređenu promenade će moći da počnu u roku od šest meseci do godinu dana

- U ovom kraju biće postavljen Stari Savski most, koji će povezivati Novi Beograd sa Adom Ciganlijom - kaže Vesić. - Trenutno CIP radi projekat, a kada ga završi, znaćemo tačnu lokaciju. Plan je da se ovde napravi i veliki parking za građane. Postavljanjem Starog Savskog mosta, do Savskog jezera mnogo brže će dolaziti građani Novog Beograda, Zemuna i Borče.

PROČITAJTE JOŠ - Savski i Trg Republike biće slični

Vesić je kazao i da se radovi na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine do Nušićeve ulice, privode kraju i da će drveće biti posađeno u drugoj polovini oktobra.

- Naši prethodnici dali su ovom platou ime po Milanu Mladenoviću, ali nisu uradili ništa da ga urede. To je bio trotoar sa kioscima i skoro sakrivenom tablom sa Mladenovićevim imenom. Danas je to pravi trg koji će biti potpun kada na njemu bude postavljeno obeležje Milanu Mladenoviću. Dom omladine Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, raspisaće tokom jeseni umetnički konkurs za idejno rešenje spomen-obeležja Milanu Mladenoviću. Verujem da će ovaj konkurs biti izazov mladim umetnicima da učestvuju na njemu.

ZA IGRALIŠTA 7,4 MILIONA


Goran Vesić i Denis Šefik Foto: P. Mitić

OBNOVA fudbalskog i košarkaškog terena u Bloku 70a koštala je 7,4 miliona dinara, a radove je uradilo "Zelenilo - Beograd".

Grad je ove godine obnovio još 14 sportskih igrališta na javnim površinama, a u toku su radovi na još četiri terena.