DVE kafane na izuzetno atraktivnim lokacijama, i sa bogatom prošlošću, ponuđene su na prodaju. Skoro sto godina od otvaranja, restoran "Manjež" u Svetozara Markovića 49, kojeg se sa nostalgijom sećaju mnogobrojni posetioci, prodaje se za 670.000 evra. A restoranski prostor i apartmani u Kralja Petra 15, koji su takođe imali višegodišnju klijentelu, nude se za 1.075.000 evra.

Prodaju ovih restorana oglasila je Ekspo banka. I "Manjež" i kafana u Kralja Petra 15, gde je ranije bio restoran "Ke pasa", a trenutno je tu "Manufaktura", otišli su na doboš po osnovu aktivirane hipoteke. Zainteresovani imaju rok da dostave ponude za kupovinu do petka 14. septembra.


PROČITAJTE JOŠ - "Srpsku kafanu" zatvara kirija

Kafana "Manjež" ima 185 kvadrata u prizemlju zgrade u Svetozara Markovića 49. Na tom mestu se nalazila kafana još od 1922. godine, a prvobitno se zvala "Kod tetka Jele". Od 1936. godine nosi ime "Manjež". Beograđanima je, uglavnom, poznato da ovo kultno mesto dugo ne radi. Zbog lošeg poslovanja, kafana je zatvorena 2013. godine.

Ekspo banka na prodaju nudi i restoran u Kralja Petra 15, sa apartmanima u potkrovlju. Prodaju se ukupno 363 kvadrata, kafana ima 146, a tri luksuzno opremljena apartmana sa pratećim prostorijama i dve galerije prostiru se na 217 kvadrata.

"Manufaktura"

Ovo nisu jedine kafane koje su se našle na tržištu. Prošle godine nove vlasnike našli su i restoran "Gardoš" i "Venecija" u Zemunu.


"MANUFAKTURA" NIJE NA PRODAJU

RESTORAN "Manufaktura" u Kralja Petra 15 nije predmet prodaje koju je oglasila "Ekspo banka", kako je navedeno u tekstu "Manjež otišao na doboš".

- Ovim putem ukazujemo da su prenete informacije netačne s obzirom na to da u zgradi u Ulici kralja Petra 15 u Beogradu, "Ekspo banka" ima prava samo na delu objekta, i to polovini podruma i delu prostorija na trećem spratu zgrade, a ne na celoj zgradi - navodi se u demantiju koji je potpisala Jovana Dotlić, punomoćnik restorana "Manufaktura". - S druge strane, prizemlje, prvi i drugi sprat zagrade u Beogradu, Ulica kralja Petra br. 15, vraćeni su starim vlasnicima u postupku restitucije, a koji su dalje izdali predmetne prostorije za obavljanje ugostiteljske delatnosti i isti nemaju veze sa prodajom Ekspo banke.

Kako je naglasila Dotlićeva, "prostorije koje na navedenoj adresi koristi restoran 'Manufaktura' nisu predmet prodaje koju je oglasila Ekspo banka i restoran će i ubuduće nastaviti obavljanje svoje redovne delatnosti".