UMETNIČKI program "Pod krošnjama topčiderskog platana" poslednji put ovog leta izveden je juče u Topčiderskom parku. Manifestacija je održana u sklopu "Organik lajv festa". Takođe, i Turistička organizacija Beograda dala je svoj doprinos, organizovanjem besplatne vožnje "Tramvajem zvanim Beograd", u pratnji vodiča.

Kako su nam kazali iz TOB, tokom leta neobični tramaj išao je rutom "dvojke". Juče je, međutim, vožnja organizovana od Crkve Svetog Marka do Topčiderskog parka.

- Beograđani i gosti prestonice imali su prilike da od turističkog vodiča čuju o kulturi grada, sa akcentom na lokacijama kojima je tramvaj prolazio - rekla nam je Jelena Stanković iz TOB.


PROČITAJTE JOŠ:
Studenti traže male stanove

Centralna manifestacija posetioce je sačekala ispred Konaka kneza Miloša, gde je Kulturno-umetničko društvo "Talija" imalo svoj performans. Glumci Milan Milosavljević i Nataša Popovska na jedan dan postali su Miloš i Ljubica Obrenović, i okupljenim gostima predstavili su srpsku istoriju iz perioda ove dinastije.

Manifestacija "Organik lajv fest" promoviše održivi razvoj, racionalno korišćenje prirodnih resursa upotrebom savremenih tehnologija, kao i razvijanje svesti o organskom načinu života. Festival će biti završen danas u Topčiderskom parku.