ĐACI Devete beogradske gimnazije "Mihajlo Petrović Alas", koje je prevarila agencija "B2R" i ostavila ih bez smeštaja u španskom letovalištu Ljoret de Mar, uživaju u svom odmoru nakon što je vlasnik agencije sakupio novac i uplatio im drugi hotel. U međuvremenu Ministarstvo prosvete, naučnog i tehnološkog razvoja pokušava da utvrdi ko je kriv za nastalu situaciju.

- Očekujem pisano objašnjenje direktora Devete gimnazije - kaže za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević.

Pročitajte još - DRAMA U ŠPANIJI: Srpski đaci celu noć putovali, sada ne mogu da uđu u sobe; Vlasnik agencije pokrenuo postupak gašenja firme? (FOTO)

- Bio je u inostranstvu, pa zbog toga nije odgovorio ranije. Ukoliko se utvrdi njegova odgovornost u ovom slučaju, biće smenjen. Ali prema dosadašnjim saznanjima, ni on, ni škola nemaju veze sa ovim putovanjem. Nastavnica je u privatnoj režiji odvela 105 učenika u Španiju. Protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak u školi. I ona i njene kolege imaju pravo da vode učenike na turistička putovanja samo ako to nema nikakve veze sa školom.

Iz ovog ministarstva u subotu je saopšteno da ne mogu da preuzmu nikakvu odgovornost za neprijatnost koja se dogodila učenicima u Španiji jer je profesorka Snežana Martić putovanje organizovala u sopstvenoj režiji, bez učešća škole i saglasnosti Ministarstva.

Pročitajte još - OBRT U ŠPANIJI: Đaci ipak ostaju na letovanju, vlasnik uplatio novac!

Aktuelni direktor Devete beogradske gimnazije Dejan Josipović za "Novosti" je već izjavio da nije upoznat sa ovim putovanjem.

- Naša škola nije organizator putovanja niti imamo informaciju da su profesori naše škole odveli decu na letovanje. Škola ne radi, u toku je raspust, a i ja sam na letovanju van zemlje.


I NOVI DIREKTOR NEUPUĆEN

I DUŠAN Dimitrijević, dugogodišnji profesor matematike u Devetoj beogradskoj gimnaziji, koji dužnost direktora preuzima u septembru, izjavio je za "Novosti" da nije bio upućen u organizaciju ovog putovanja.