PUTNICI koji ubuduće vozom budu stizali na železničku stanicu "Beograd centar", do srca prestonice na raspolaganju će imati direktan javni prevoz sve do ponoći! Odlukom Sekretarijata za javni prevoz, produženo je radno vreme linije 36, pa će umesto dosadašnjeg poslednjeg polaska u 20.30 sa Prokopa, autobusi na ovoj liniji ka centru grada kretati tačno u ponoć.

Ovom odlukom putnici će, osim BG vozom, do Prokopa moći da odu i dođu gradskim prevozom. Trasa kojom saobraćaju vozila na liniji 36 je kružna, vozi najužim centrom grada i omogućava presedanja. Početna stanica je Prokop, zatim, slede Trg oslobođenja, Slavija i Nemanjina ulica i sve do dosadašnje Glavne železničke stanice, pa ponovo nazad do Prokopa. Dodatni polasci su i delimično usklađeni sa dolascima vozova na železničku stanicu "Beograd centar" i njihovim polascima sa stanice. Ipak, putnici moraju povesti računa i imati u vidu činjenicu da vozila na ovoj liniji, radnim danima ali i vikendom, saobraćaju u razmaku od 20 minuta.


PROČITAJTE JOŠ:
Uživanje na Lidu do 1. septembra

Druga veza sa centrom jeste linija BG voza od Ovče do Batajnice. Polasci ovih vozova su u dnevnom špicu na svakih 15 minuta, a predveče i uveče na pola sata. Subotom vozovi voze u razmaku od pola sata u prepodnevnim časovima, a tokom dana i uveče na po sat. Nedeljni red vožnje podrazumeva polaske na oko 60 minuta tokom celog dana. Gradska železnička stanica povezuje Prokop sa Vukovim spomenikom, Karađorđevim parkom, Pančevačkim mostom, Krnjačom, Ovčom, ali i Novim Beogradom, Zemunom i Batajnicom.

Putnici na raspolaganju imaju i linije trolejbusa 40 i 41, koje saobraćaju sve do ponoći, ali je problem što se ne spuštaju do železničke stanice "Beograd centar". Stanica na kojoj bi putnici koji dolaze trolom trebalo da izađu je "Muzej istorije Jugoslavije", poznatija kao Kuća cveća. Od ovog stajališta stepeništem moraju da se popnu ili spuste do početne železničke stanice, u zavisnosti da li dolaze u Beograd ili putuju.

Na novoj centralnoj železničkoj stanici, za razliku od Glavne, zasada ne postoji taksi stanica .


PROČITAJTE JOŠ:
Za nova sedišta u "špancima" - 110.000 evra

MINIBUS 34

VEZA od Prokopa ka ostatku grada je i linija minibus 34 koja je produžena do Senjaka.

Autobusi voze na svakih 35 minuta radnim danima, a vikendom na 70 minuta. Trasa produžene linije je Senjak (okretnica autobusa 44), Prokop, Dr Dragiša Mišović, Ortopedska bolnica, Baje Pivljanina i Pere Velimirovića.