ĐIRONA POSUSTAJE U GOSTIMA, KOD KUĆE JOJ IDE SASVIM DOBRO: "Žuta podmornica" čvrstom odbranom drastično popravila šanse za opstanak

O. M.

20. 04. 2024. u 08:50

ŠPANSKA La liga polako ulazi u završnu fazu. U poslednjoj utakmici subotnjeg programa 32. kola Đirona će u subotu od 21 čas ugostiti ekipu Kadiza.

ЂИРОНА ПОСУСТАЈЕ  У ГОСТИМА, КОД КУЋЕ ЈОЈ ИДЕ САСВИМ ДОБРО: Жута подморница чврстом одбраном драстично поправила шансе за опстанак

FOTO: Profimedia

Katalonski tim nije izdržao trku za titulu sa madridskim Realom, ali i dalje se bori za plasman u Ligu šampiona. "Crveno-beli" imaju osam bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Atletik Bilbao. S druge strane, Kadiz se bori za opstanak i nedostaje mu tri boda za beg iz opasne zone.

Đirona je na početku prvenstva bila najprijatnije iznenađenje ne samo u Španiji nego i u evropskom fudbalu, ali je krajem sezone posustala. Više se to odnosi na utakmice u gostima jer kod kuće i dalje imaju odličan bilans, sa samo jednim porazom i dva nerešena rezultata. Krizu rezultata imaju u gostima, sa pet uzastopnih poraza. mada, mora se priznati da su i protivnici bili zastrašujući - madridski rivali Real i Atletiko, Atletik Bilbao i Majorka, a samo je gostovanje Hetafeu bilo iz kategorije onih koje su "morali" da dobiju.

Sve u svemu, kriza ih dovodi u situaciju da i dalje strepe za V"već viđeno" mesto u Ligi šampiona, ali ih zaliha bodova sa starta sezone drži iznad Atletiko Madrida i Bilbaa. 

Prošle nedelje su otputovali u Madrid gde ih je čekao Atletiko. Dobro su otvorili meč, postigli gol u četvrtom minutu i ​​nastavili da dominiraju terenom, ali ih je loša odbrana koštala bodova u ovom meču. Madriđani su izjednačili u 34. minutu, na kraju prvog poluvremena poveli sa 2:1, a u drugom poluvremenu postigli još jedan gol. Napadači Đirone su imali dovoljno šansi da se vrate u ovaj meč, ali je odbrana Atletika dobro odradila svoj deo posla.

Đirona je na svom terenu pobedila Betis sa 3:2. Ova pobeda je došla mnogo teže nego što su očekivali. Dva puta su gosti stizali do prednosti domaćina, a Đirona je pobedonosni gol postigla tek u nadoknadi vremena.

Kadiz je u nezavidnoj situaciji. Nalaze se na 18. mestu koje vodi u Segundu sa tri boda manje od Selte. Od početka sezone ova ekipa ima samo četiri pobede. Dva su ostvarili u poslednjih mesec dana, pa se može reći da im je forma u usponu i da su spremni da se izbore za opstanak. U poslednje vreme nikome nisu lak protivnik i njihova sve sigurnija odbrana počinje da daje rezultate.

Izgubili su prošle nedelje na svom terenu od Barselone sa 1:0. Gostima su prepustili posed lopte i dominaciju na sredini terena i pokušali da urade nešto više u kontri. Barselona je postigla gol u 37. minutu i ​​tek nakon toga viđeno je malo više inicijative domaćih. Kadiz je imao dve lepe prilike za gol, ali je Barsina odbrana bila na pravom mestu.

U prethodnom kolu pobedili su Granadu sa 1:0. Strelac je bio Robert Navaro u 51. minutu, a Kadiz je na ovom meču pokazao da može da dominira terenom i napada protivnika iz minuta u minut. Granada je imala sreću da razlika na kraju nije bila veća. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)