BIĆE GOLOVA U DORTMUNDU: Obe ekipe igraju efikasan fudbal, a gosti redovno ispoštuju ovu igru

O. M.

13. 03. 2024. u 07:50

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje PSV na svom "Vestfalenu" u sredu od 21 čas.

БИЋЕ ГОЛОВА У ДОРТМУНДУ: Обе екипе играју ефикасан фудбал, а гости редовно испоштују ову игру

Foto Profimedia

Reč je o revanšu osmine finala Lige šampiona, a prvi susret u Ajndhovenu završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Borusija Dortmund u ovaj meč ulazi u dobroj formi, pošto je u poslednja dva kola nemačkog šampionata ostvarila dve uzastopne pobede u gostima protiv Union Berlina (2:0) i Verdera iz Bremena (2:1). Popularni "milioneri" su time prekinuli negativan niz sa samo jednim trijumfom u prethodnih pet utakmica.

Sa 47 osvojenih bodova, izabranici Edina Terzića trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli Bundeslige, sa čak 20 bodova manje od vodećeg Bajera iz Leverkuzena, a samo bod više od petoplasiranog Red bul Lajpciga.

Treba reći da je forma Dortmunda na domaćem terenu neujednačena poslednjih meseci. Oni su slavili u samo četiri od poslednjih deset mečeva pred svojim vernim "žutim zidom". Poslednji su izgubili sa 3:2 od Hofenhajma.

Ipak, Borusija Dortmund, koja u dosadašnjem delu Bundeslige beleži daleko lošije rezultate nego prošle sezone, odlično je nastupila u grupnoj fazi Lige šampiona. Zauzeli su prvo mesto u Grupi F sa 11 osvojenih bodova iz šest odigranih mečeva u takozvanoj "grupi smrti" sa Pari Sen Žermenom, Milanom i Njukasl junajtedom.

S druge strane, lider holandskog šampionata se posle dugih osam godina vratio u nokaut fazu Lige šampiona . Tim iz Ajndhovena je mesto među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta obezbedio kao drugoplasirani tim u Grupi B sa devet osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica, u konkurenciji Arsenala, Lensa i Sevilje.

Doživeli su samo jedan poraz u grupnoj fazi i to od Arsenala na ''Emirejtsu'', a na ostalim mečevima su upisali dve pobede uz tri remija.

Svakako je najbitniji trijumf bio onaj iz petog kola kada su u veoma zanimljivoj utakmici slavili sa 3:2 na ''Ramon Sančez Pishuanu'' protiv Sevilje i tako čekirali kartu za osminu finala.

PSV putuje u Nemačku posle teške pobede od 1:0 u gostima protiv Go ahed iglsa za vikend. PSV ove sezone dominira Eredivozijom sa čak deset bodova više od šampiona Fejenorda. Izabranici Patra Bosa imaju 22 pobede i tri remija, bez poraza.

Holanđani u gostima redovno ispoštuju igru "oba tima daju gol". Samo tri od poslednjih 15 susreta u Ligi šampiona van Holandije nisu doneli golove na obe strane, pa je realno očekivati ovakav rasplet i u Dortmundu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku