MOŽE BITI SAMO JEDNA! Sudar dve "žute podmornice"

O. M.

01. 09. 2023. u 09:38

KADIZ na otvaranju četvrtog kola španske La Lige dočekuje Viljareal. Utakmica je na programu u petak od 19.30 na stadionu Nuevo Mirandilja.

МОЖЕ БИТИ САМО ЈЕДНА! Судар две жуте подморнице

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Almerijom, dok su gosti izgubili od Barselone, koja je u drugom kolu savladala i Kadiz sa 2:0, znatno lakše nego Viljareal.

Barsa je doduše i protiv Viljareala povela sa 2:0 već u 15. minutu a strelci su bili Gavi i de Jong. Ipak, nije se predavala četa sa Madrigala pa je preko Huana Fojta i Alesandra Sorlota do poluvremena izjednačila, a početkom drugog dela igre Aleks Baena je doveo Viljareal u vođstvo. Tada su na scenu stupili Feran Tores i Robert Levandovski koji su za samo tri minuta vratili prednost Barsi i naneli drugi poraz Viljarealu na Madrigalu, u isto toliko utakmica.

Između ta dva poraza Viljareal je kao gost savladao Majorku, minimalnim rezultatom a strelac je bio Herard Moreno.

U pripremnom periodu Viljareal je upisao jednu pobedu, dva remija i četiri poraza u sedam prijateljskih utakmica. Prethodnu sezonu završili su na petom mestu na tabeli sa 64 boda, sedam manje od Real Sosijedada, koji se plasirao u Ligu šampiona.

Trener Kike Setien će ponovo zbog povreda ostati bez usluga Alberta Morena i Frensisa Kokelina, ali nema drugih kadrovskih problema. Jedina nedoumica iskusnog stručnjaka je da li da se sa formacije 4-4-2 koju je suprotstavio Barsi vrati na ofanzivniju 4-3-3, u kojem slučaju bi umesto defanzivnog veznog Etijena Kapua priliku prvi put ove sezone mogao da dobije Eremi Pino.

Kadiz je posle tri odigrana kola zabeležio po jednu pobedu, remi i poraz, dok su u sedam prijateljskih utakmica ostvarili šest pobeda i jedan poraz. Prethodnu sezonu su završili na 14. poziciji na tabeli sa 42 osvojena boda, dva više od Valjadolida, koji je ispao u niži rang takmičenja. 

Izabranici Serhija Gonzalesa prošle nedelje nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost na terenu protiv Almerije jer su i sa igračem više primili gol za izjednačenje (1:1). Na kraju je crveni karton dobio i njihov Federiko San Emeterio koji zbog toga neće biti na raspolaganju Serhiju u sudaru "žutih podmornica".

U prošloj sezoni na ovom stadionu bilo je 0:0, dok je Viljareal slavio na Madrigalu sa 2:0, golovima Nikolasa Džeksona koji je početkom ovog prelaznog roka prešao u Čelsi za 37 miliona evra.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)