VEST HEM POBEDOM IZBIJA NA VRH TABELE: Premijer liga se konačno igra na ''Kenilvurt roudu''

V.M.

01. 09. 2023. u 07:51

U prvoj utakmici trećeg kola Premijer lige, Luton taun će dočekati razigrani Vest Hem (21:00).

ВЕСТ ХЕМ ПОБЕДОМ ИЗБИЈА НА ВРХ ТАБЕЛЕ: Премијер лига се коначно игра на Кенилвурт роуду

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin će konačno imati priliku da igra pred svojim navijačima na ''Kenilvurt roudu''. Stadion Lutona nije bio po propisima Premijer lige, pa je rekonstrukcija bila potrebna kako bi ih ispunio i nakon odloženog meča drugog kola protiv Barnlija renoiviranje je završeno te će ''šeširdžije'' po prvi put u Premijer ligi imati podršku svojih pristalica.

Taj ''vetar u leđa'' će svakako biti potreban Lutonu jer se nije lepo proveo na prve dve utakmice u eliti. Na otvaranju je ubedljivo poražen protiv Brajtona na ''Ameksu'' (1:4), a ništa se bolje nije proveo ni na ''Stamford bridžu'' gde ga je Čelsi rutinski savladao sa 3:0.

Ipak, trener ekipe Rob Edvards je izjavio da je i pored poraza od ''plavaca'' ponosan na način igre svojih igrača i da je video dosta pozitivnih stvari na utakmici.

Preko nedelje, ''šeširdžije'' su došle i do prvog trijumfa ove sezone. Započeli su takmičenje u EFL kupu gde su u prvom kolu savladali Gilingem sa 3:2.

Što se tiče Vest Hema, on je preko leta ostao bez svog kapitena i najboljeg igrača Deklana Rajsa koji je postao najskuplji engleski igrač u istoriji fudbala. Arsenal ga je platio 105 miliona funti, a ''čekićari'' su te pare pametno potrošili.

Kao njegove zamene u veznom redu dovedeni su Vord Prauz (Sautempton) i Edson Alvarez (Ajaks) koji su se momentalno uklopili, a početkom ove nedelje ekipu je pojačao još jedan bivši igrač Ajaksa, krilo Muhamed Kudus, kao i štoper Kostas Mavropanos koji je doveden iz Štutgarta.

Četa Dejvida Mojesa je na fantastičan način započela Premijer ligu, na otvaranju je remizirala sa Bornmutom (1:1), a nakon toga je ostvarila dve veoma bitne pobede nad Čelsijem (3:1) i Brajtonom (4:1).

Vest Hem je trenutno drugi na tabeli, a ako bi odneo sva tri boda sa ''Kenilvurt rouda'' pretekao bi prvoplasirani Siti i zauzeo mesto na čelu tabele Premijer lige.

U redovima domaćina neće biti Potsa i Klarka, dok će kod gosta sigurno izostati Mavropanos, a pod znakom pitanja je i nastup Tomaša Sučeka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila