KORONA U KIKINDI: Preminula žena, devet osoba na lečenju

Рада Шегрт
Rada Šegrt

10. 11. 2020. u 14:26

PACIJENTKINjA od 74 godina preminula je u Opštoj bolnici u Kikindi od posledica oboljenja kovida 19, ali je imala i druge teške hronične bolesti, srca, bubrega, štitaste žlezde i dijabetes. Bila je na hroničnom programu dijalize bubrega.

КОРОНА У КИКИНДИ: Преминула жена, девет особа на лечењу

Foto: R. Šegrt

- Na lečenju od kovida trenutno imamo devetoro pacijenata, pet muškaraca i četiri žene. Oni su u dobi od 53 do 75 godina, a u najtežem stanju je najmlađi od njih, 53-godišnjak koji je operisao benigni tumor, bio je na banjskom lečenju, ali se zarazio – saopštio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

On kaže da se pacijenti koji dolaze na dijalizu bubrega, a pozitivni su na kovid, dijaliziraju tek uveče, nakon prve i druge smene dijalize.

- Odeljenje se redovno dezinfikuje, provetre se prostorije i uvek je spremno za ujutro za nove pacijente koji dolaze na dijalizu – rekao je Stojisavljević.

Iz Zavoda za javno zdravlje je saopšteno da među zaraženima u Kikindi i jedna lekaraka i njeno stanje je stabilno. U Opštoj bolnici u Senti pozitivno je nekoliko zdravstvenih radnika, ali se nisu inficirali u bolnici već privatnim kontaktima. Svi su na kućnom lečenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu