SLIKE SVETLOSTI I SENE: U Zrenjaninu izložba dela srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka u vlasništvu porodice Janićević

B. G.

13. 05. 2024. u 09:45

IZLOŽBA pod nazivom Slike svetlosti i sene, dela srpskog i jugoslovenskog slikarstva 20. veka u vlasništvu porodice Janićević, od petka, 17. maja, biće dostupna ljubiteljima likovne umetnosti u Muzeju u Zrenjaninu i traje do 1. jula.

СЛИКЕ СВЕТЛОСТИ И СЕНЕ: У Зрењанину изложба дела српског и југословенског сликарства 20. века у власништву породице Јанићевић

Muzej Zrsnjanin

Na izložbi je predstavljeno 50 dela značajnih srpskih i jugoslovenskih slikara - Paje Jovanovića, Uroša Predića, Stevana Aleksića, Nadežde Petrović, Vase Pomorišca, Ignjata Joba, Petra Dobrovića, Ivana Radovića, Marka Stupara i drugih, u tehnikama ulja na platnu, ulja na kartonu, crteža olovkom, linoreza i dr.

- Kroz nekoliko tematskih celina, publika će moći da vidi portrete, aktove, vedute i kadrove gradova, primorske motive, mrtvu prirodu i teme iz socrealizma, a sva dela su iz zaostavštine porodice Janićević iz Beograda i često su izlagana u okviru značajnijih monografskih i tematskih izložbi u zemlji - kaže Ivana Arađan, autor izložbe, uz napomenu da su njeni saradnici, takođe istoričari umetnosti, Vladimir Janićević i Milan Janićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)