SAKUPILI DVE TONE OTPADA: Akcija novosadskog udruženja „Čepom do osmeha“ u Sjenici

Lj.P.

29. 04. 2024. u 13:56

NOVOSADSKO Udruženje „Čepom do osmeha“ organizovalo je akciju sakupljanja smeća i otpada na tri lokacije u Sjenici, oko škole i starog groblja, Ski centru „Žari“ i oko doma zdravlja.

САКУПИЛИ ДВЕ ТОНЕ ОТПАДА: Акција новосадског удружења „Чепом до осмеха“ у Сјеници

FOTO: Čepom od osmeha

Učestvovali su učenici OŠ „Svetozar Marković“ na čelu sa direktorom Senadom Gicićem, profesorom Seadom Tokovićem i nastavnikom Dinom Lakotom, vaspitačice vrtića „Maslačak“, volonteri i građani, kao i direktor ustanove za sport Ervin Latović, koji je obezbedio prevoz za učenike do ski centra „Žari“.

Sakupljeno je 2.035 kilograma otpada, pet ambalaže, plastike, staklene ambalaže, papira, guma, šuta. Deo otpada će biti razvrstan i recikliran. Reciklabilnog otpada je 341 kilorama, a sav prihod ide u humanitarne svrhe, za kupovinu pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Održana je i edukativna-ekološka radionica u OŠ „Svetozar Marković“ na kojoj je bilo 176 učenika, a cilj je podizanje ekološke svesti kod mladih i shvatanje značaja zaštite životne sredine.

Eko karavan „Čisto iz ljubavi“ nastavlja svoj uspešan put u zaštiti životne sredine novim akcijama po celoj Srbiji, a sledeće destinacija je Raška, a zatim slede Beograd, Nova Pazova, Negotin, Bor, Kraljevo, Goč, Lapovo i Loznica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!