AKTIVNI I U IZRADI ZAKONA: Deset godina savetuju potrošače u Kragujevcu

V. Hadžić

26. 04. 2024. u 16:19

Savetovalište za potrošače Kragujevac danas je u svečanom salonu Gradske kuće obeležilo deceniju postojanja.

АКТИВНИ И У ИЗРАДИ ЗАКОНА: Десет година саветују потрошаче у Крагујевцу

Foto: Grad Kragujevac

Za to vreme, savetovalište je postalo pouzdano mesto gde Kragujevčani mogu da zaštite svoja potrošačka prava i dobiju savet.

-U svakodnevnoj praksi najvažnije je da se potrošaču ukaže na njegova zakonska prava i da se naoruža znanjem koje će primeniti kod trgovca kada sledeći put bude imao problem. U cilju prevencije koja nedostaje, a da se ne bi samo regovalo na posledice, pozivamo sugrađane i sugrađanke da kontaktiraju Organizaciju potrošača Kragujevca i pitaju sve što ih zanima pre nego što nastane problem pri nekoj kupovini – poručio je Zoran Nikolić, predsednik Organizacije potrošača Kragujevac.

Obeležavanju jubileja prisustvovala je i Višnja Rakić, pomoćnica ministra za unutrašnju i spoljnu trgovinu i naglasila da ova organizacija daje značajan  doprinos u izradi zakona i podzakonskih akata koje izrađuje ministarstvo, jer su na osnovu njihovih predloga i sugestija mnoga unapređena.

Organizacija potrošača Kragujevca uručila je zahvalnice za izuzetan doprinos i kontinuiranu podršku Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije i gradu Kragujevcu.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini