SUSRETI BIBLIOGRAFA: U spomen na dr Georgija Mhailovića

S. K.

06. 05. 2024. u 15:30

U Velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji, 15. novembra održaće se 24. Susreti bibliografa, odlučio je Odbor manifestacije na sednici koja je održana u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“.

СУСРЕТИ  БИБЛИОГРАФА: У спомен на др Георгија Мхаиловића

Foto TO Inđija

Članovi Odbora Susreta bibliografa saglasili su se da se raspiše Javni poziv za dostavljanje prijava radova za učešće na 24. Susretima bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića. Naučne i stručne radove iz oblasti bibliografije zainteresovani autori dostavljaju najkasnije do 30. septembra. Na istoj sednici članovi odbora jednoglasno su se saglasili da se raspiše Konkurs za Nagradu „Dušan Panković“, koja se dodeljuje pojedincima za izuzetna ostvarenja u oblasti srpske bibliografije i ima za cilj afirmisanje i promovisanje bibliografije, ukazivanje na njenu ulogu i značaj u kulturi, nauci i društvu uopšte. Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju pojedinci, biblioteke i ostale ustanove i organizacije iz oblasti kulture i nauke.

Susreti bibliografa u spomen na dr Georgija Mihailovića su stručno-naučni skup posvećen teorijskim i praktičnim aspektima bibliografije. Susreti bibliografa neguju uspomenu na dr Georgija Mihailovića, istaknutog srpskog bibliografa, a ciljevi Susreta su afirmisanje teorije, istorije i prakse bibliografije, isticanje suštine i značaja bibliografije, kao izvora informacija i pretpostavke bavljenja naukom, te apostrofiranje mesta, uloge i važnosti bibliografskog rada sa istorijskog, nacionalnog, kulturnog i naučnog aspekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije