SVEČANO DOČEKANI NAGRAĐENI ĐACI: OŠ "Momčilo Popović Ozren“ u Paraćinu dobar primer vršnjacima

Z. R.

25. 04. 2024. u 06:45

MNOGI paraćinski učenici sa školskih takmičenja različitih nivoa ovih dana vraćaju se sa nagradama, ali samo u Osnovnoj školi „Momčilo Popović Ozren“ njihovi vršnjaci i kolektiv škole dočekuju ih – aplauzom.

СВЕЧАНО ДОЧЕКАНИ НАГРАЂЕНИ ЂАЦИ: ОШ Момчило Поповић Озрен“ у Параћину добар пример вршњацима

Foto: Fesjbuk/OŠ "MomčiloPopović

Tako je bilo i ovog puta, a razlog je veliki. Na 45. Državnom takmičenju iz fizike, održanom u Aranđelovcu, ekipa ove škole postigla je stoprocentni uspeh. Sva četiri učenika osvojila su  nagrade – Maša Stojanović drugu, a Dunja Ilić, Bogdan Milojković i Ognjen Mladenović tri treće. Po povratku je za njih i njihove predmetne nastavnice, Violetu Cvetković i Danijelu Stojanović, u dvorištu škole priređen doček, uz čestitanje i aplauz.

I dok nagrađeni đaci tvrde da zadaci nisu bili teški jer su se odlično pripremili, te su se na državnom šampionatu „super proveli“, direktor škole Ivan Stevanović otkriva da ovakav prijem i podrška vršnjaka i nastavnika njima mnogo znače.

- Doček nagrađanih smo prvi put organizovali pre više godina kada je Milica Stojanov donela prvu nagradu sa državnog nivoa, ali tada to nismo medijski propratili. Kasnije jesmo, jer je naš  cilj da osvajači nagrada budu vidljivi u školi, ali i u celoj lokalnoj zajednici – ističe Stevanović, koji je takođe profesor fizike.

OŠ „Momčilo Popović Ozren“ prepoznatljiva je po brojnim nagradama baš iz fizike, ali i iz drugih oblasti. Zahvaljujući sjajnim đacima, ali i ovakvom načinu motivacije koji je "recept" škole, nagrada će verovatno biti još jer takmičenja i dalje traju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)