MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani

V. Hadžić

19. 04. 2024. u 06:45

Za odlazak tima robotičara „Lego musketari“, koji čine talentovani učenici Prve kragujevačke gimnazije, na svetsko takmičenje „FIRST LEGO League Florida Sunshine Invitational" gde bi trebalo da predstavljaju Srbiju, nedostaje još novca, a rok ističe 6. maja.

МАЛО НЕДОСТАЈЕ ДА ЛЕГО МУСКЕТАРИ ОДУ НА ФЛОРИДУ: Новац за гимназијалце из Крагујевца прикупљају и грађани

Lego musketari-privatna arhiva

Zahvaljujući donacijama srpskih kompanija i građana do sada je prikupljeno oko 80% od 3,5 miliona dinara, koliko je potrebno za troškove učešća našeg lego tima na ovom takmičenju. Novac se prikuplja na ovaj način jer se takmičenje ne nalazi u kalendaru nadležnog ministarstva za ovu godinu.

Mladi robotičari plasirali su se na svetsko Lego prvenstvo pobedivši na Regionalnom takmičenju "Finale Lego Adrija lige" održanom u martu u Puconcima u Sloveniji i to sa robotom  „Moravcem“, tačnije, napravili su program za učenje ovog srpskog narodnog kola. To bi bilo peto svetsko takmičenje na kome bi nastupao lego tim Prve kragujevačke gimnazije. Na njemu će se ove godine takmičiti oko 90 lego ekipa iz celog sveta.

Donacije se mogu uplatiti putem platforme Donacije.rs ili direktno na račun koji se vodi kod Uprave za trezor 840-29550845-64, model 97, poziv na broj 8801699080174412100, šifra plaćanja 253, primalac Prva kragujevačka gimnazija, Dančićeva 1, 34000 Kragujevac.

Za sve informacije kontaktirati putem imejla: katarina.veljkovic@prvagimnazija.edu.rs i ana.stankovic@prvagimnazija.edu.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)