HOĆE LI NATO U RAT U UKRAJINI? Alijansa nema čarobno rešenje za pobedu Kijeva

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 22:00

SEVERNOATLANTSKA alijansa može otvoreno da uđe u ukrajinski sukob kako bi pokušala da spasi Kijev od poraza, piše list „Halej“.

ХОЋЕ ЛИ НАТО У РАТ У УКРАЈИНИ? Алијанса нема чаробно решење за победу Кијева

Tanjug

-NATO još uvek može da odluči da direktno učestvuje u sukobu kako bi sprečio poraz Kijeva, što je, prema saopštenjima na Zapadu, izuzetno opasno po bezbednost celog evropskog kontinenta, navodi se u članku.

Ističe se da Vašington nastavlja da podržava kijevski režim, uprkos odsustvu znakova pobede ili mogućnosti povratka teritorija, izgubljenih u borbenim dejstvima.

Istovremeno, autor članka skreće pažnju da NATO više govori da planira da pomogne, nego što nešto zaista čini za Oružane snage Ukrajine.

-Svi izveštaji većine zapadnih zemalja i vojnih analitičara potvrđuju da ovaj paket pomoći neće biti čarobno rešenje koje će obezbediti pobedu Ukrajine, zaključuje se u članku.

Prošle nedelje je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio da su ukrajinske snage od početka SVO izgubile gotovo 500.000 ljudi. On je istakao da sada ruske jedinice imaju inicijativu duž cele kontakt-linije i nastavljaju da potiskuju ukrajinske snage.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis