U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA PROŠLE GODINE POGINULO 89 MLADIH: Tribina ''Na maturu bez automobila'' u Sremskoj Mitrovici

S. K.

18. 04. 2024. u 17:26

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja i Grad Sremska Mitrovica, organizovali su tribinu ''Na maturu bez automobila'', koja je deo nacionalne kampanje kojom se apeluje na maturante da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile kao vozači.

У САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ПОГИНУЛО 89 МЛАДИХ: Трибина На матуру без аутомобила у Сремској Митровици

Foto S.K

Akcija čija je ovogodišnja poruka ''Na putu do 0 ne turiraj- maturiraj'', namenjena je maturantima širom Srbije, a pokrenula je Birotehnička škola u Kragujevcu, kako se nikada ne bi ponovio slučaj kada je u jednoj noći poginula grupa kragujevačkih maturanata vraćajući se sa proslave.

- Na području Srbije u saobraćaju svake godine život izgubi oko 100 mladih, a povredi se više od 6.000. U proseku skoro svakog vikenda pogine dvoje mladih u saobraćajnim nezgodama i svakoga dana bude povređeno oko 17 mladih – navodi Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Prema njegovim rečima, samo prošle godine poginulo je 89 mladih, što je, kako je uporedio, više od osam fudbalskih timova.

- Putem ove kampanje mladi će moći da se informišu o rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju i načinima kako ih izbeći, kako bi se uticalo na usvajanje pozitivnih stavova i smanjenje stradanja mladih u saobraćaju - navodi Ćurčić.

Na ovoj tribini mladi su, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja, u okviru kojeg je njima ukazano na stanje bezbednosti u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, imali priliku da čuju i ispovesti osoba koje su u nesrećama zadobile teške telesne povrede, a neke, nažalost, postali i trajni invalidi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja