ZASIJAĆE SVETINJA SA SVIH STRANA: Manastir u Bogoštici kod Krupnja dobiće neophodnu rasvetu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 04. 2024. u 18:09

MANASTIR Bogoštica, zadužbina vladike Lavrentija, u njegovom rodom selu Bogoštici, posvećenu ikonu Svete Trojeručice, uskoro će da zasija sa svih strana, u brdima Rađevine, prema čuvenim svetinjama i predelima od Rožnja do Sokola.

ЗАСИЈАЋЕ СВЕТИЊА СА СВИХ СТРАНА: Манастир у Богоштици код Крупња добиће неопходну расвету

foto v mitrić

Tim povodom danas su, u svetinji, razgovarali Darko Krapandžić, direktor Elektrodistrubucije u Loznici i njegov saradnik Nenad Vasiljević, koji je, i kao predstavnik ED i jedno vreme čelnik opštine Krupanj, učestvovao i pratio izgradnju bogomolje. Domaćin svetinje, mladi arhimandrit Nifont pokazao je gostima šta je sve do sada urađeno i šta je velika potreba svetinje i sela.

Ocenjeno je da je prioritet da se postavi rasveta kraj puta koji je, na molbu episkopa Lavrentija, i urađen. Arhimandrit i gosti bili su oduševljeni kada su čuli za razgovor svetog vladike Nikolaja i slavnog našeg naučnika Nikole Tesle u Americi.

Vladika je pitao Teslu, da li se vidi struja na što je genije iz Smiljana odgovorio: Ne.

- Što, onda, neki, traže da vide Boga - rekao je lelićki svetac objašnjavajući tako da se ni Bog ni struja, Teslin izum, a služe, na najbolji način, čitavom svetu.

Inače, u ovoj bogomolji je replika Negoševe kapele, tu je i česma posvećena Desanki Maksimović, po kojoj nosi ime Dom pesništva, po želji episkopa Lavrentija, uz bogate duhovne sadržaje u gotovo netaknutoj prirodi Bogoštice, davno nazvane Božjim selom.

                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)