KADA UKRAJINA DOBIJE RAT... Zelenski uveren u budućnost zemlje nakon što savlada Rusiju

Tanjug

30. 04. 2024. u 15:15

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski uveren je da će Ukrajina ući u Severnoatlantski savez nakon pobede u ratu sa Rusijom.

КАДА УКРАЈИНА ДОБИЈЕ РАТ... Зеленски уверен у будућност земље након што савлада Русију

Foto: AP

Zelenski je to izjavio tokom zajedničkog sastanka sa oficirima koji prolaze kurseve profesionalnog vojnog obrazovanja po standardima NATO, uz učešće generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga, preneo je Unian.

- Po mom ličnom mišljenju, mi ćemo biti u NATO tek kada pobedimo - naglasio je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je dodao da se odluka o pristupanju Ukrajine Alijansi donosi jednoglasnim konsenzusom svih zemalja članica Alijanse.

- A većina je političko pitanje, da bi Ukrajina bila politički primljena u Alijansu, potrebna je pobeda - dodao je Zelenski.

On je naveo da je jedan od razloga za rat Rusije protiv Ukrajine činjenica da Ukrajina nije ranije primljena u NATO.

- Pre mnogo godina je, takođe, postojao odgovarajući skepticizam među nekim članicama, a Rusija je veoma naporno radila sa našim sadašnjim partnerima, oni su vodili dijalog.

- Ona je učinila sve da Ukrajina ne bude primljena ne samo u NATO, već i u Evropsku uniju, tako da se Ukrajina jednostavno nije razvila i da nije bila odsečena od uticaja Ruske Federacije. Dakle, da bi se otrgla od ovog uticaja, potrebno je da zaštiti svoju nezavisnost pobedom - naglasio je Zelenski.

BONUS VIDEO:

Iz Sarajeva priznali da žele ceo srpski narod proglase genocidnim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!