MILAN ĐURIĆ I IGOR MIROVIĆ OBIŠLI SEDAM GRADILIŠTA U NOVOM SADU: Pokrajina uložila veliki novac u izgradnju i obnovu grada

Z. GRUMIĆ

25. 03. 2024. u 15:42

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetili su danas gradilište novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, Ulicu zlatne grede koja je deo rekonstrukcije Almaškog kraja i još pet lokacija na teritoriji Novog Sada, gde su u toku radovi koje zajednički finansiraju AP Vojvodina i Grad.

МИЛАН ЂУРИЋ И ИГОР МИРОВИЋ ОБИШЛИ СЕДАМ ГРАДИЛИШТА У НОВОМ САДУ: Покрајина уложила велики новац у изградњу и обнову града

Z. Grumić

Nova zgrada OŠ „Miloš Crnjanski“ na Satelitu, investicija Pokrajinske vlade vredna čak tri milijarde dinara, biće najmodernija škola u Srbiji, izjavio je Mirović nakon obilaska radova i napomenuo da bi taj objekat trebalo da bude završen do 1. septembra 2025. godine, kako bi u najmodernijem prostoru prihvatio učenike u novoj školskoj godini.

Posle razgledanja toka radova u Ulici zlatne grede, predsednik Pokrajinske vlade je izrazio zadovoljstvo napretkom obnove tog dela Almaškog kraja.

- Almaški kraj je najstariji srpski kraj Novog Sada, koji ima izuzetno veliki potencijal za razvoj turizma. Radovi napreduju veoma dobro, pre svega kada je reč o zaštiti starog nasleđa kao i uređenju i izgradnji infrastrukture u tom centralnom gradskom kvartu – ocenio je Mirović.

Novi Sad, kao centar AP Vojvodine i lokalna samouprava u kojoj živi više od četvrtine stanovništva pokrajine, dobija poslednjih godina značajnu podršku iz pokrajinske kase.

- Uložili smo mnogo novca u Novi Sad, više nego ijedna administracija u višestranačkom sistemu od 1990. godine - istakao je Mirović i najavio niz budućih infrastrukturnih ulaganja u ovom gradu, poput novog studentskog restorana sa 1.000 mesta ili parking garaže u sremskokameničkim institutima.

Prethodno su on i gradonačelnik Đurić obišli i radove na rekonstrukciji starog objekta OŠ „Đura Jakšić“ u Kaću, gradilište fiskulturne sale u okviru novosadske Gimnazije „Laza Kostić“, izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem i ostalom infrastrukturom za potrebe novoizgrađenog Studentskog kulturnog centra, uređenje i opremanje parka kod Spensa kao i rekonstrukciju zgrade „Studija M“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)