PRIJEM ZA MAJKE U NEGOTINU: Podrška porodicama sa više dece

S. M. J.

05. 03. 2024. u 13:14

POVODOM Međunarodnog dana žena, predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković, organizovao je danas prijem za Negotinke koje su u prošloj godini rodile treće, četvrto, peto, šesto dete i sedmo dete. Prisutnim majkama uručeno cveće i novčane poklon čestitke.

ПРИЈЕМ ЗА МАЈКЕ У НЕГОТИНУ: Подршка породицама са више деце

Foto: S.M.Jovanović

U 2023. čak 27 žena u opštini Negotin odlučilo se da svoju porodicu uveća za treće, četvrto, peto, šesto i sedmo dete.

-Odlučiti se na ovaj korak neizmerno je lep, hrabar i nimalo lak potez. I ove godine imamo 27 dama koje su se ostvarile kao majke sa tri i više dece. Pomoć jeste mala, ali najvredniji je život koji ste vi dali i obaveza koju ste preuzeli da nemali broj dece izvedete na put – rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin koji je damama uz novčanu čestitku uručio i buket cveća.

Opština Negotin  u okviru finansijske podrške porodicama sa više dece, za nezaposlene majke obezbeđuje i materinski dodatak u iznosu od 10.000 dinara koji se isplaćuje u 12 mesečnih rata. Takođe, isplaćuje jednokratnu pomoć svakom prvorođenom detetu u iznosu od 30.000 dinara, taj iznos za drugo dete je 35.000 dinara, a za treće i četvrto 40.000 dinara.

-Posle sina, koji ima devet godina i ćerke od dve godine, pre sedam meseci smo dobili još jednu devojčicu. Znači nam što se neko seti dece, ovo je prelep gest. Živeti u višečlanim porodicama je naporno, ali prelepo i samo da je više dece – kaže Sanela Nešić.

Za svako  treće i naredno dete u porodici obezbeđen je i besplatan vrtić i besplatna užina u školama. Trenutno besplatnu uslugu vrtića koristi 70 mališana, a besplatnu užinu 314.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)