NA ČASOVIMA PRIMERENO OBUČENI: U OŠ „Petar Kočić“ u Temerinu, već pet godina poštuju kodeks odevanja

Lj.P.

21. 09. 2023. u 17:00

DOK se u mnogim obrazovnim ustanovama početkom školske godine govori, najavljuje ili uvode pravila oblačenja za đake, odnosno šta je dozvoljeno, a šta nije, u osmoletki "Petar Kočić" u Temerinu, koja broji 58 odeljenja sa više od 1.300 učenika, kodeks oblačenja postoji već pet godina, i što je najvažnije, poštuje se, bez pogovora.

НА ЧАСОВИМА ПРИМЕРЕНО ОБУЧЕНИ: У ОШ „Петар Кочић“ у Темерину, већ пет година поштују кодекс одевања

FOTO: Sajt škole

Akt o tome, prema rečima v. d. direktora Mirjane Radić, koja je odnedavno na toj funkciji, donet je još 2018. godine, a Savet roditelja je to podržao. Učenici ove škole na nastavu dolaze pristojno i primerno obučeni, i na taj način pokazuju poštovanje prema obrazovnoj ustanovi, nastavnom kadru i ostalim zaposlenima.

Znaju osnovci iz Temerina da na nastavu ne mogu da dolaze u providnoj odeći, majicama koje ne pokrivaju stomak i leđa, u papučama, kratkim suknjama i haljinama, odeći sa navijačkim obeležjima i uvredljivim natpisima ili slikama.

- Kada je reč o duksericama sa kapuljačama, našim đacima je dozvoljeno da u njima dolaze na nastavu, ali se zabranjuje da na časovima u klupi dok traje čas, sede sa kapuljačom ili kačketom na glavi - kazuje nam v. d. direktora šta se ne toleriše. - Ukoliko bi se takva situacija i dogodila, đak bi bio opomenut. Našim učenicima su ova pravila dobro poznata, ne bune se, i svi na nastavu dolaze pristojno obučeni.

Naša sagovornica ističe da sa decom, odnosno osnovcima u Temerinu nemaju problema što se tiče oblačnjenja, ali i ophođenja jednih prema drugima, jer se svi međusobno poštuju.

Neopravdani izostanak

UČENICI koji se ne budu pridržavali pravilnika o oblačenju biće udaljeni sa nastave i poslati kući da se adekvatno obuku, a svaki izostanak iz tih razloga biće evidentiran kao neopravdan.

- U prosveti sam dve i po decenije, i zaista je sa decom najlepše raditi - ističe naša sagovornica. - Kada im se sve lepo objasni, onda nema nikakvih problema. Sa njima treba mnogo razgovarati, i nastavnici u školi, ali i roditelji kod kuće.

Roditeljima temerinskih osnovaca koji pohađaju ovu školu, pravila oblačenja su već dobro poznata, a prihvataju ih i oni čija deca tek postaju školarci.

- Ne vidim ništa loše u tome što postoji pravilo o oblačenju, naprotiv, dobro je da postoji, jer škola nije modna pista ili ulica, da dolazi ko kako hoće odeven - kaže Olivera G., majka čija ćerka pohađa ovu osmoletku. - Nekada su učenici nosili uniformu, odnosno "kecelje", i niko se nije tome protivio, svi su bili isti.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!