BUDUĆNOST U LEKOVITOM I ZAČINSKOM BILJU: Otvoren 4. Međunarodni sajam u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 06. 2023. u 20:49

U Vranju je svečano otvoren 4. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva, koji se danas i sutra održava na centralnom šetalištu.

БУДУЋНОСТ У ЛЕКОВИТОМ И ЗАЧИНСКОМ БИЉУ: Отворен 4. Међународни сајам у Врању

D. Ristić

Sajam je otvorila Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

- Veoma mi je drago što ste ovom manifestacijom istakli značaj lekovitog i začinskog bilja, jer je to grana poljoprivrede na kojoj bi trebalo da se poradi u budućem periodu mnogo više nego do sada, jer Srbija ima mnogo potencijala u ovoj oblasti. 

Nadam se da će upravo ova manifestacija motivisati naše poljoprivrednike da vide koliko je mogućnosti u ovoj sferi - naglasila je državna sekretarka.

Zbog toga je važno da se proizvođači motivišu u smeru unapređenja ove vrste proizvodnje, a lokalna samouprava subvencijama iz budžeta pomaže registrovanim poljoprivrednim proizvođačima i preduzima aktivnosti na povezivanju proizvođača i resornih ministarstava u cilju dobijanja različitih vrsta pomoći - rekao je Milenković i dodao da je razvoj poljoprivrede od suštinskog značaja za razvoj čitavog Pčinjskog okruga - istakao je Milenković.

U kulturnom delu programa nastupile su učenice OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Vesnom Prodanović, Esad Jašarević na klarinetu i orkestar Nenada i Stefana Mladenovića.

Pokrovitelj sajma je Grad Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!