"NE ŽELIM DA IGRAM NA ROLAN GAROSU AKO NE MOGU DA DAM CELOG SEBE": Nadal iskreno o svojoj karijeri (VIDEO)

Novosti online

13. 05. 2024. u 11:51

Španski teniser Rafael Nadal, posle eliminacije sa turnira u Rimu, okreće se svom omiljenom, Rolan Garosu, ali je svestan svoje igre koju sad pokazuje, kao i povreda koje ga ne zaobilaze.

НЕ ЖЕЛИМ ДА ИГРАМ НА РОЛАН ГАРОСУ АКО НЕ МОГУ ДА ДАМ ЦЕЛОГ СЕБЕ: Надал искрено о својој каријери (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal može da se pohvali svojom bogatom sportskom karijerom. Samo je 14 puta osvajao ovaj turnir za koji se pripremao u Barseloni, Madridu i Rimu, ali još uvek nije siguran da li će nastupiti. U tome mu mnogo muke zadaju i povrede koje mu ne daju mira.

- Ne želim da igram na Rolan Garosu ako moram da budem oprezan i da ne mogu da dam svoj maksimum, kao što je to bilo u Barseloni i Madridu. To je poseban turnir za mene i obeležio je mnogo moju karijeru. Biće mi jako teško ako ne budem tamo, ali igraću samo ako mogu da dam 100 odsto - rekao je Nadal.

Svakako da imam veliku želju da zaigram na Olimpijskim igrama u Parizu. To je san svakog sportiste.

- Postoje stvari koje mogu samo da se dožive na Olimpijskim igrama. To je suština svakog sportiste, da igra za svoju zemlju. Posebno ima težinu pošto se igraju u Parizu. Bio bih uzbuđen, usrećilo bi me - rekao je Nadal.

Uvek se nameće i ovo nezgodo pitanje, a to je kraj karijere. On se polako bliži.

- Sve promene su teške, ali imam veliku sreću što imam porodicu i prijatelje koji mi pružaju mnogo lepih stvari koje me čine srećnim. Naravno da adrenalin i emocije koje se dožive u sportu su nešto posebno i teško mogu da se osete u svakodnevnom životu - rekao je popularni Rafa.

Od početka karijere pa sve do samoga kraja, bik sa Majorke se susreće sa povredama.

- Imao sam ozbiljnu povredu kada sam imao samo 19 godina, postojale su razne opcije, čak i da ne nastavim karijeru na profesionalnom nivou. To mi je zakomplikovalo dosta celu karijeru, ali mi je dosta i pomoglo da cenim sve što imam. Malo sam stidljiv i nosim svoje emocije u sebi, ali sam veoma zahvalan svima koji su mi dozvolili da doživim toliko lepih stvari tokom svih ovih godina - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za