SINER MOĆNO DO ČETVRTFINALA: Italijan pomeo rivala i potvrdio odličnu formu (VIDEO)

Novosti online

27. 03. 2024. u 08:22

ITALIJAN Janik Siner plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju savladavši 66. igrača planete Kristofera O'Konela 2:0 (6:4, 6:3), čime je potvrdio odličnu formu ove sezone.

СИНЕР МОЋНО ДО ЧЕТВРТФИНАЛА: Италијан помео ривала и потврдио одличну форму (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Australijanac je bio tvrd orah samo do sredine prvog seta, pošto je od prvog gema na meču do osmog imao brejk prednosti, a onda je njegova igra drastično pala.

Kada je Italijan iskoristio drugu brejk-loptu, u desetom gemu je došao i do treće na meču, koju je takođe i realizovao za prvi set.

To je unelo nervozu u O’Konelovu igru, pa je meč faktički rešen kada je Siner osvojio brejk početkom drugog perioda okršaja. Prvu meč-loptu propustio je Siner u osmom gemu, ali je na svom servisu realizovao ukupno treću i tako zakazao četvrtfinale protiv najvećeg iznenađenja turnira.

Tomas Mahač je izbacio i Matea Arnaldija 2-0, po setovima 6:3, 6:3 i nastavio da živi svoj san. Za dalje će morati ipak da prođe Janika...

– Moj cilj je da se stalno menjam, da stalno napredujem. Kada sam ovde igrao prvo finale mastersa u karijeri 2021. godine, bio sam drugačiji teniser nego sada. Nadam se da ću tako nastaviti i da ću za četiri godine ponovo biti drugačiji. To je moj cilj - rekao je Siner.

Sinera se stalno vraća na početak i kaže da nikada neće zaboraviti finale u Majamiju 2021. godine.

– Prvi put sam tada stao na Centralni teren zbog kovida. Za mene je bilo sve novo. Žreb mi se polako otvarao, a ja sam to uspešno koristio. Iako sam izgubio bilo je to sjajno iskustvo – podseća na poraz od Huberta Hurkača. - Mnogo sam srećan što sam ponovo u četvrtfinalu, osećaj je fenomenalan - rekao je Siner.

Neki igrači ne vole da menjaju svoj stil igre, drugi vole da se prilagođavaju protivnicima. Siner spada u ovu drugu grupu.

– Sve zavisi sa kim igram. Znao sam da O’Konel voli da skraćuje loptice pa sam se prilagodio. Drugo, gurao sam ga u bekhend stranu, kako bih otvarao prostor na forhendu. Kasnije sam pokušavao suprotno, ali nije funkcionisalo. U sledećem duelu će sve biti drugačije, moraću da se prilagodim na drugi način – rekao je Siner.

Janik Siner se u četvrtfinalnom meču sastaje sa Čehom Mahačom, koji je trenutno 60. na svetu i nikada se do sada nisu sastali.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!