ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI? Novak Đoković dobio potpuno neočekivanu poruku! Direktor Australijan opena "pere" državu nakon sramne deportacije

Novosti online

22. 12. 2022. u 21:30

KREG Tajli, direktor Australijan opena, turnira sa kog je Novak Đoković početkom ove godine sramno eliminisan i posle mnogo kontroverzi deportovan, govorio je o dolasku srpskog asa u "zemlju kengura".

ШТА ОВО ТРЕБА ДА ЗНАЧИ? Новак Ђоковић добио потпуно неочекивану поруку! Директор Аустралијан опена пере државу након срамне депортације

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nakon što ga je Australija demonizovala u januaru mesecu, manje od godinu dana nakon prljave kampanje koja je vođena protiv Srbina, u nekom potpuno drugačije kontekstu se govori o Noletu. Narativ se polako menja, a Tajli pokušava očigledno da opere svoju zemlju, koja je pretrpela mnogo kritika zbog torture koju je priredila najboljem u istoriju "belog sporta".

- Fokusirani smo na dobrodošlicu Đokoviću, pošto stiže sledeće nedelje. Igraće u Adelejdu i onda na Australijan openu. Pričao sam sa njim tokom godina, veliki je šampion. Igra najbolji tenis i biće favorit. Popularan je u Australiji, pošto u ovoj zemlji ima veliku bazu navijača - rekao je Tajli.

Đoković nije igrao ove godine na prvom grend slem turniru u Melburnu, pošto je deportovan iz Australije i bila mu je uvedena trogodišnja zabrana ulaska u ovu zemlju. Ministar za imigracije Endrju Žiles ukinuo je pre mesec dana srpskom teniseru zabranu ulaska na "peti kontinent"

- Poslednje dve godine su bile teške za sve u svetu, ne samo na Australijan openu. Ako se vratite korak unazad i pogledate, te okolnosti su bile van naše kontrole. Da li bismo voleli da se to nije dogodilo? Apsolutno. Da li smo uradili sve što je bilo do nas u tom trenutku? Da, jesmo - istakao je Tajli.

Podsetimo, Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gde igra na egzibiciji Svetske teniske lige. Najbolji srpski teniser je najavio da će od 1. od 8. januara naredne godine igrati i u singlu i dublu na ATP turniru u Adelejdu (Australija).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!