SRBIJA NE ODUSTAJE OD SVETSKOG PRVENSTVA: Rukometni savez Srbije posle eliminacije u baražu od Španije poslao zahtev za dobijanje vajld karte

S. K.

13. 05. 2024. u 13:03

DAN posle nesrećne eliminacije rukometaša od Španije u baražu za SP, RS Srbije je poslao zvanični zahtev Svetskoj federaciji (IHF) da naša selekcije dobije "vajld kartu" za učešće na planetarnom skupu od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

СРБИЈА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Рукометни савез Србије после елиминације у баражу од Шпаније послао захтев за добијање вајлд карте

FOTO: RSS

U kući rukometa se nadaju da bi predstavnici IHF mogli da dodele "vajld-kard" Srbiji zbog plasmana na poslednjem SP (bili jedanaesti), zbog rezultata mlađih kategorija, dosadašnje organizacije takmičenja... Isti zahtev poslala je Saudijska Arabija, a očekuje se da to učine i Crna Gora i Švajcarska. IHF će da dodeli dve "vajld-karte" ako se Novi Zeland ne plasira na SP, a konačna odluka biće doneta u junu.

- Još postoji tračak nade da odemo na SP. Znamo da će i tu biti jaka konkurencija sa istim zahtevom, ali se nadamo da će IHF posebno uzeti u obzira sve ono što je srpski rukomet bio i jeste. Učinićemo sve što je do nas da budemo učesnici SP - istakla je za sajt RSS predesdnica RSS Milena Delić, uz konstataciju da je naša reprezentaciji po igri zaslužila pre Španije direktan plasman na SP.

Naš najbolji igrač u revanš meču u Novom Sadu protiv Španije (25:22) Dejan Milosavljev smatra da su rukometaši zaslužili da dobiju specijalnu pozivnicu:

- Mislim da će svetska i evrropska javnost prepoznati trud Srbije i što se tiče klubova i samog našeg RSS, od mlađih kategorija do seniora. Mislim da radimo jedan dobar posao i da treba da nam pomognu, da nam daju vajld kartu. Mislim da nam je mesto na SP i ovoj generaciji je bitan kontinuitet takmičenja.

O revanšu u kojem je našoj selekciji falio jedan gol da nadoknade minus od četiri gola iz Lalina (28:32) i izbore penale, magični golman, koji je meč završio sa 16 odbrana, kaže:

- Jako smo tužni. Mislim da su Španci prošli na jednu loptu. Uvek nam treba ta jedna lopta. Imali smo sve u svojim rukama, borili smo se, a rukomet je takav sport da se nekad smeješ, a plakao bi. Baš mi je žao momaka, stručnog štaba, stvarno su svi bili izvanredni.

Miljan Pušica vodio je veliku borbu sa španskim napadačima. Žali što nisu uspeli da sačuvaju prednost od šest golova...

- Dali smo sve od sebe, imali dosta pehova. Igrali smo dobro, ali ostaje žal što se nama nekad ne otvori malo, da nekad skrene na našu stranu, imali smo par odbijenih loptu koje nismo pokupili. U finišu utakmice nedostajalo nam je malo koncentracije. Ali nemamo šta da zamerimo ekipi, stvarno smo odigrali maksimalno, dali sve od sebe. U SPENS-u je bilo fenomenalno, moramo da vratimo kult reprezentacije kako znamo i umemo - podvlači Pušica.

Ilić: Porasli smo kao ekipa

ŠPANIJA je savladana, ali nije pala. To je slaba uteha za Vanju Ilića:

- Pobedili smo velikog rivala sa tri gola razlike i mislim da je to dokaz da smo porasli kao ekipa i da treba da verujemo u ono što radimo i da će doći rezultat. Pokazali smo ko zna koji put da za reprezentaciju igramo iz ljubavu. Nažalost, sreća nikako da nas pogleda. Stvarno ginemo, dajemo sve od sebe, nekako se nadamo da će nas i sreća malo da pogleda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)