"ORLOVI" SANJAJU OLIMPIJSKE IGRE: Odbojkaši se nadaju da će u Ligi nacija uspeti da izvade kartu za Pariz

S. K.

23. 04. 2024. u 12:26

SVAKA utakmica u Ligi nacija je kvalifikaciona za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Toga su svesni naši najbolji odbojkaši, koji su počeli pripreme u Beogradu. Svi se nadaju da će izvući iz sebe ono najbolje i da će uspeti u nameri da zaigraju na najvećoj sportskoj smotri.

ОРЛОВИ САЊАЈУ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Одбојкаши се надају да ће у Лиги нација успети да изваде карту за Париз

foto volleyballworld.com

- Na pripreme smo došli da visokim ambicijama, a normalno je da se od nas očekuje da se plasiramo na Igre. Uostalom, to i sami od sebe očekujemo. Svesni smo da će svaka utakmica u Ligi nacija biti na nož. Svi jako želimo da izvadimo kartu za Pariz, tako da ćemo svi dati sto posto od sebe, trudićemo se da budemo u što boljoj formi, kako bismo bili maksimalno spremni za izazove koji nas očekuje - ističe za sajt OSS bloker Aleksandar Nedeljković.

Srbe u ligaškom delu očekuje 12 utakmica, a prvi meč odigraće 23. maja na turniru u Rio de Žaneiru protiv Irana. Prvog vikenda odmeriće snage i sa Japanom, Brazilom i Nemačkom. Drugi turnir je od 4. do 9. juna u Otavi, gde će se "orlovi" sastati sa Holandijom, SAD, Argentinom i Kanadom. Treći turnir je od 18. do 23. juna u Ljubljani, a naši će igrati sa Kubom, Turskom, Poljskom i Slovenijom. Posle ligaškog dela znaće se koje će četiri reprezentacije, na osnovu svetske rang-liste, izboriti Olimpijske igre. Srbije brani deveto mesto, ali ima malu prednost od 16 bodova u odnosu na Kubu. Inače, F8 Lige nacija odigraće se od 27. do 30. juna u poljskom Lođu.

- Ne znamo u kojim će sastavima igrati sve selekcije, ali to je uvek nedoumica kada počnu pripreme za Ligu nacija. Ali to neće uticati na naš pristup utakmicama. Spremaćemo se kao da igramo protiv najljućih protivnika, jer nam ne pada napamet da nikoga ne potcenimo - podvlači Nedeljković.

Kapur: Idemo korak po korak

LIBERO Milorad Kapur nada se da će igrači ispuniti svoj san i plasirati se na Olimpijske igre:

- Gledaćemo da idemo utakmicu po utakmicu, da se za svaki meč što bolje pripremimo. Mislim da smo ove godine jači nego prethodne sezone, jer su neki igrači koji su imali problema sa povredama sada zdravi. Zato verujem da ćemo ostvariti cilj da izvadimo kartu za Pariz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)