"VERUJEM U OSVAJANJE MEDALJA": Piperski pun optimizma pred Evropsko prvenstvo

Novosti online

16. 04. 2024. u 14:15

Selektor muške bokserske reprezentacije Milan Piperski rekao je da veruje da će njegovi izabranici osvajati medalje na Evropskom prvenstvu koje se održava od 18. do 28. aprila u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

ВЕРУЈЕМ У ОСВАЈАЊЕ МЕДАЉА: Пиперски пун оптимизма пред Европско првенство

FOTO: EPA

Mušku selekciju Srbije predvodi proslavljeni srpski bokser, koji je u karijeri aktivnog boksera imao i titule prvaka države kao i sveslovenskog prvaka.

- Došlo je na vreme i za dugo očekivano Evropsko prvenstvo u Beogradu za koje smo se dosta spremali. Nadam se da ćemo prebroditi sve krize koje su normalne u ovakvim situacijama i da ćemo ostvariti najbolji mogući uspeh za Srbiju. Boks je individualni sport i što bi se reklo, svako je krojač svoje sudbine - rekao je Piperski na početku razgovora za sajt Bokserskog saveza Srbije (BSS).

Dodao je da su momci uglavnom trenirali maksimalno, ne samo na ovim pripremama nego generalno i nekoliko godina unazad.

- To se posebno odnosi na nekoliko pojedinaca koji su stvarno ispoštovali svaki poziv, svaki trening i svaki nastup. Tako da siguran sam da će se sav njihov trud isplatiti - dodao je Piperski.

Na spisku selektora Piperskog i trenera Horhe Luis Fromete Matosa za učešće na EP u srpskoj prestonici nalaze se: Rade Joksimović, Omer Ametović, Tamir Galanov, Stefan Camović, Nazif Sejdi, Vahid Abasov, Jovan Nikolić, Almir Memić, Rastko Simić, Veljko Ražnatović, Sadam Magomedov, Dušan Veletić.

- Boksovati u svojoj državi je sa jedne strane blago opterećenje s obzirom na to da smo domaćini i imamo puno obaveza. Sa druge strane je veliko olakšanje jer boksujete pred svojom publikom za koju se nadamo da će da nas podrži u što većem broju. Ovom prilikom bih i da pozovem sve ljubitelje boksa i generalno sporta da dođu i da podrže naše momke i naravno da uživaju u vrhunskom boksu. Nadam se da će publika prepoznati kvalitet naših boksera i videti sa koliko krvi, žara i snage se osvajaju medalje. Koliko će biti medalja ne znam, ali znam da su svi momci maksimalno spremni i fokusirani ka najboljem učinku - rekao je Piperski.

Srbija i Beograd su bili sjajni domaćini Svetskog prvenstva za seniore u Beogradu 2021. Sad je na redu i Evropsko u obe seniorske konkurencije, a naredne godine i Svetski šampionat za bokserke.

- To samo govori da smo zemlja boksa i da smo ozbiljni organizatori. Drago nam je što možemo da budemo ponosni na našu zemlju i Bokserski savez Srbije - podvukao je Piperski.

Iskusni stručnjak je rekao da mu, dok je bio aktivan bokser, nikad nije palo na pamet da će jednog dana postati selektor reprezentacije Srbije.

- Treneri koji su bili sa nama i koji su još uvek tu su mi pomogli dosta u ulozi selektora, ne bih sad sve da ih nabrajam, ali svi uspesi koje smo postigli su zahvaljujući i njima jer ne možete sve sami postići. Jako je važan timski rad, sloga i motivacija. Sa mnogim nacijama smo trenirali, što je takođe dosta pomoglo. Zahvalio bih se ovim putem ličnim trenerima naših reprezentativaca kao i trenerima same reprezentacije koji su angažovani od strane Bokserskog saveza - zaključio je Piperski.

Prve borbe na EP u boksu zakazane su za 18. april sa početkom od 15 časova.

Prvog dana takmičenja biće održano deset borbi, a od 19 časova je svečana ceremonija otvaranja sa bogatim programom, spektakl koji je svojstven bokserskim manifestacijama u organizaciji BSS.

Od 19. do 25. aprila borbe će se voditi u dve sesije u dva ringa istovremeno, prva sesija počinje od 15 časova, druga od 17 i 15 svaki dan, do 26. aprila kad je dan pauze.

Finala su zakazana za 27. i 28. april.

BONUIS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave