SVE JEDVA ČEKAMO LETO: Selektorka Marina Maljković uzbuđena pred početak priprema za OI

Novosti online

19. 04. 2024. u 21:51

U MORU novih lica u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije, jedno je i dalje isto. Ono koje kraj klupe naših dama sedi od 2011. i sedeće još dugo godina ako se pitaju navijači nacionalnog tima. Marina Maljković, selektorka reprezentacije Srbije, pokazala je da i nakon smene generacija i silaska sa scene trofejnih košarkašica, ima volje i želje da sa nekim novim devojkama učini ono što je radila sa Sonjom Petrović, Anom i Milicom Dabović i ostalim devojkama koje više nisu u timu...

СВЕ ЈЕДВА ЧЕКАМО ЛЕТО: Селекторка Марина Маљковић узбуђена пред почетак припрема за ОИ

FOTO: FIBA.Basketball

Prvi korak na tom putu novog dokazivanja, učinjen je u februaru 2024. u Belgiji gde su izborene treće vezane Olimpijske igre za Maljkovićevu i njene lavice koje će u Francuskoj (od 25. jula do 11. avgusta) pokušati da se okite medaljom, kao u Rio De Žaneiru 2016.

- Mi smo već nakon plasmana na OI, između sebe rekle da jedva čekamo da dođe leto da počnemo da radimo - kazala je Marina dodala. - Svi znaju da su OI najveće takmičenje, tamo učestvuju najbolji od najboljih.

Da budu psihološki spremne

SRBIJA će u grupi u Lilu igrati sa Portorikom, Španijom i Kinom i Marina ne želi da daje prognoze, već razmišlja samo kako da najbolji pripremi ekipe na uslove u Francuskoj.

- Imaćemo jake utakmice na OI. Reprezentativna košarka je visokom nivou... Imamo sve bolju Kinu, Japan... Tu su Belgija, Španija, domaćin Francuska. Očekujem kvalitetnu košarku na ženskom turniru u Parizu. Ženska košarka biće kvalitetnija u odnosu na prethodne godine. Pitanje je kako ćemo mi se tu snaći. Najvažniji je da naše košarkašice budu psihološki spremne za to takmičenje - kaže selektorka košarkaške reprezentacije Srbije.

Ne plaši se selektorka novog izazova i tu neustrašivost će pokušati i da prenese na devojke od kojih će mnoge debitovati na jednom ovako velikom takmičenju.

- Ja sada imam istu situaciju kao uoči OI u Rio de Žaneiru. Imam jednu novu generaciju koja ide prvi put na OI, a toliko je mlada sa toliko malo iskustva ili potpunog neiskustva. Izazov je da košarkašice pripremiš za tako nešto veliko, kao što su OI. One sada igraju to što igraju, a sutra bi trebalo da budu na brodu koji ide po Seni. Mnogo je teško odraditi taj deo, spremiti sportiste za OI. Tako je bilo i u Riju, ali to meni nije bio problem. Ovo su mi treće Igre po redu - ističe Maljkovićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)