KAD JE NEIZVESNO, DODAJ LUNDBERGU: Danski košarkaš još jednom zasijao u drami i odveo Virtus na korak od plej-ofa

Đ. S.

17. 04. 2024. u 13:40

POSLEDNjE mesto u plej-ofu Evrolige pripašće Virtusu ili Baskoniji. Klub iz Vitorije doživeo je poraz od Makabija (113:85), dok je velikan iz Bolonje skrojio senzaciju u Istanbulu i slomio Efes (67:64) u neizvesnoj završnici zahvaljujući Ifeu Lundbergu, koji je pogodio trojku 11 sekundi pre kraja i zapečatio sudbinu "pivara". Susretom u Vitoriji (petak, 18.00), saznaće se ko će na Real Madrid u četvrtfinalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

КАД ЈЕ НЕИЗВЕСНО, ДОДАЈ ЛУНДБЕРГУ: Дански кошаркаш још једном засијао у драми и одвео Виртус на корак од плеј-офа

FOTO: M. Vukadinović

Mantra "kad je neizvesno, dodaj Lundbergu", još jednom se isplatila treneru Virtusa Luki Bankiju, koji je u danskom košarkašu pronašao hroničnog heroja ove sezone. Efesu je u plej-in okršaju ubacio 12 poena, uz po sedam skokova i asistencija, ali su se poslednja tri, pri vođstvu italijanskog kluba 64:61, ispostavila kao krucijalna da se ugasi vulkan u dvorani "Abdi Ipekči".

Kako sudbina ume surovo da se poigra govori i podatak da je Virtus do utorka uveče vezao sedam evroligaških poraza, dok je Efes bio u seriji od šest uzastopnih pobeda, ali nije imao "džokera" u vidu Lundberga da prelomi.

- Pomešanih sam osećanja, atmosfera je bila sjajna. Efes je priredio sjajnu predstavu, ponosan sam na moj tim. Sada moramo u Vitoriju i da ostvarimo tu drugu pobedu, mnogo sam srećan sada - istakao je nekadašnji košarkaš Finiksa, CSKA...

Duška brine Čimina povreda

PORED rezultastskog debakla u Beogradu u susretu sa Makabijem, trener Baskonije Duško Ivanović se na avion za Vitoriju ukrcao sa još jednom brigom, možda čak i većom od poraza. Jedan od najboljih igrača Baskonije Čima Moneke povredio se tokom prvog poluvremena prilikom prodora na koš kada je nezgodno izvrnuo zglob i srušio se na parket sa bolnom grimasom. Na teren se više nije vraćao, a da li će uspeti da se oporavi za sutra, veliko je pitanje.

Nije ovo Ifeu prvi put da rešava drame bolonjskog tima. U italijanskom derbiju, u osmom kolu EL, "sasuo" je Olimpiji iz Milana devet poena u poslednjih sedam minuta, dok je Barseloni ubacio osam za šest. U oba navrata Virtus je slavio, a Lundbergove čarolije iz poslednjih minuta, posebno, pamte i navijači Partizana.

Danac se pokazao kobnim za crno-bele prvo u Bolonji kada je na 18 sekundi do kraja pogodio za 75:72 (na kraju 77:75), pa zatim i u Beogradu, gde je na 35 sekundi ubacio ključnu trojku kojom je Virtus prestigao Partizan (82:81) i na kraju stigao do trijumfa (88:84).

Uz Lundberga, sjajnu partiju u Istanbulu odigrao je i Tornike Šengelija sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije.

- Rekao sam da nam je ovo najvažnija utakmica i pre nego što je meč počeo. Za sledeću sve isto važi. Nismo spremni da idemo kući i ne želimo - istakao je gruzijski krilni centar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?