ŽELJKO OBRADOVIĆ NIJE MOGAO DA DOĐE SEBI: Ovako je trener Partizana reagovao na šok-poraz od Olimpijakosa u Evroligi

Novosti online

28. 03. 2024. u 22:44 >> 23:08

KK Partizan i Olimpijakos sastali su se u 32. kolu Evrolige, a završnica i, konačno, epilog, uopšte se nisu svideli treneru crno-belih.

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ НИЈЕ МОГАО ДА ДОЂЕ СЕБИ: Овако је тренер Партизана реаговао на шок-пораз од Олимпијакоса у Евролиги

EuroleagueTV

Podsetimo, Partizan je imao "u šaci" Grke, ali je Olimpijakos velikim preokretom pobedio crno-bele.

Baš to je i šokiralo Željka Obradovića, šefa stručnog štaba beogradskog tima.

Kada je stao pred kameru Evroliga TV-a, što je uobičajena praksa odmah posle završene utakmice elitnog takmičenja, trofejni strateg je upitan šta je bio razlog za onakav epilog utakmice.

Odgovorio je ovako:

- Izgubljene lopte. Izgubljene lopte, opet! Kontrolisali smo utakmicu, a onda zbog naših izgubljenih lopti, oni su promenili sve. To je sve! - rekao je Obradović i otišao u svlačionicu.

Njegov kolega, Jorgos Barcokas, analizirao je podvig na sledeći način:

- Svaka čast mojim igračima! Pobediti u ovakvoj atmosferi... Odigrali smo izvrsnu odbranu u 4. četvrtini, ali, zapravo, celo drugo poluvreme smo bili prilično čvrsti. Parirali smo njihovim košgeterima, dominirali u defanzivi, zato smo i došli do ritma u napadu i, na kraju krajeva, pobedili - rekao je grčki stručnjak.

Konferencije za štampu


"Prvo moram da kažem da je bila impresivna atmosfera. Prošle sezone nisam bio ovde zbog korone, sad sam uverio kako je igrati u Areni. Mislim da smo zbog toga malo bili u grču prve tri četvrtine i pravili veliki broj grešaka. U poslednjoj deonici smo pronašli našu igru, Volkap, Vilijams-Gos i Papanikolau su nam doneli preokret, ali čestitke svima u mojoj ekipi", rekao je Barcokas na konferenciji za medije posle utakmice.


"Mi smo blizu cilja i plasmana u plej-of, ali želim sreću Željku Obradović u i Partizanu u poslednja dva kola", dodao je on.

Trener Olimpijakosa je istakao da su povređeni srpski reprezentativci Nikola Milutinov i Filip Petrušev veoma blizu povratka na teren.

 

Željko Obradović pred novinarima


"Čestitke Olimpijakosu na pobedi. Mi smo po ko zna koji put pobedili sami sebe. Presudile su glupo izgubljene lopte. Olimpijakos nas je pretrčao i iskoristio svaku našu grešku. Imali smo veliku prednost i umesto da nastavimo da kažnjavamo njihovu odbranu na način na koji smo stekli prednost mi smo gubili lopte i imali nerezonske šuteve", rekao je Obradović na konferenciji za medije.


On se na kraju zahvalio navijačima kojih je bilo 20.186 u Areni. 

"Moram po ko zna koji put da istaknem naše navijače koji su ponovo napravili fenomenalnu atmosferu, ali mi se njima na terenu ne odužujemo na pravi način", zaključio je Obradović.

 

Tabela Evrolige

Foto: Printscreen / Flashscore

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!