PARTIZAN NOKAUTIRAN U BEOGRADU! Držao Olimpijakos "u šaci" - pa izgubio vrlo važan meč u Evroligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 03. 2024. u 22:30

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su od Olimpijakosa kao domaćini u 32. kolu Evrolige sa 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28).

ПАРТИЗАН НОКАУТИРАН У БЕОГРАДУ! Држао Олимпијакос у шаци - па изгубио врло важан меч у Евролиги

FOTO: Tanjug

Ponovo su navijači crno-belih napunili "Arenu", ali ni sada to nije bilo dovoljno izabranicima Željka Obradovića da dođu do trijumfa koji bi im mnogo značio u borbi za plej-in.

Bio je ovo drugi vezani poraz "parnog valjka" na svom parketu, a peti ukupno ove sezone. Meč je bio izuzetno važan za oba tima, Partizanu u borbi za plej-in, ekipi iz Pireja za Top 4.

Sve je išlo ka tome da će crno-beli doći do pobede, pošto su bili bolji rival posle 30 minuta košarke. Ekipa iz Beograda je u poslednji kvartal ušla sa +13 - 59:46, a onda se desio veliki pad.

Ofanzivni skok  Partizana (posebno u prvom poluvremenu) je odlično funkcionisao i pravio je dosta problema grčkom velikanu. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se dođe do pobede.

Gosti su poslednju četvrtinu dobili sa 28:10, imali su u tom periodu dosta lakih poena iz kontranapada. Podigli su nivo agresivnosti u odbrani izabranici Jorgosa Barcokasa i domaćin za to nije imao rešenje.

Koliko je Olimpijakos bio u podređenom položaju tokom većeg dela utakmice najbolje se ogleda u tome da mu je najveća prednost bila pet razlike i to je bio konačan rezultat.

Kod gostiju je najbolji bio Najdžel Vilijams-Gos koji je postigao 17 poena, pratio ga je Kostas Papanikolau sa 13. U redovima Beograđana najviše se istakao Kevin Panter sa 19, dok je Frenk Kaminski dodao 14.

Partizan je sada na učinku 14-18 i ne zavisi od sebe, pošto Efes ima 15-17, dok isti učinak kao crno-beli imaju Žalgiris, Armani i Valensija. Tim iz Pireja je na 20-12.

Partizan - Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Dvorana: "Arena". Gledalaca: 20.186. Sudije: Huan Karlos Garsija, Mehdi Difala, Karlos Kortes.

Partizan: Smit, Avramović, Koprivica, Panter 19, Smailagić 3, Naneli, Trifunović, Anđušić,  Doužer 12, Ponitka 8, Kaminski 14, Kaboklo 13.

Olimpijakos: Vokap 11, Vilijams-Gos 17, Rajt 6, Kenan 10, Larencakis 3, Mitru-Long, Fal 7, Papanikolau 13, Brazdeikis, Piters 3, Sikma.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Olimpijakos 69:74

40' - Tajm-aut je zatražio Željko Obradović na 13,4 sekunde do kraja meča. Nacrtao se napad za Pantera, ali je lopta izašla iz koša nakon njegovog šuta. Fauliran je nakon toga Fal i bio je polovičan sa linije penala.

40' - Pogodio je Kaminski, ali je na drugoj strani sam ostao Fal i zakucao je. Potom je trojku promašio Kaminski, a nakon borbe za loptu Vilijams-Gos je došao do nje i uspeo je bišvi igrač Partizana da iznudi faul za dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan.

39' - Podigao se Doužer na šut sa poludistance i pogodio je kao kap. Promašio je Vilijams-Gos trojku na isteku napada, ali na pravom mestu je bio Larencakis koji je uhvatio loptu, potom ga je faulirao Panter. Sada je polovičan bio krilni košarkaš grčkog velikana.

39' - Ukrao je Vokap loptu Panteru i poentirao je u kontri. Dosta lakih poena imali su gosti u poslednjem kvartalu. Faulirao je Kaboklo Larencakisa koji se u strelce upisao sa linije penala.

38' - Probio je Kevin Panter i došao do lakih poena. Uspeo je kapiten Partizana ekipi da vrati prednost.

37' - Još jedna ukradena lopta tima iz Pireja i novi poeni iz kontre. Sada ni Panter nije pogodio šut sa poludistance. Vilijams-Gos je faulirao Pantera daleko od koša i omogućio mu da dođe do lakih poena.

36' - Zaspala je odbrana Partizana i to je iskoristio Papanikolau i donao prvo vođstvo gostima još od prve četvrtine. Drugi tajm-aut u ovoj četvrtini je zatražio Željko Obradović.

35' - Bio je strpljiv Vilijams-Gos i uspeo je da izađe kao pobednik u duelu sa Aleksom Avramovićem.

34' - U velikim problemima je Partizan, nova izgubljena lopta. Taj poklon je prihvatio Vokap koji je poentirao pod faulom. Serija gostiju je trenutno 12:0. Prve poene za domaće u poslednjem kvartalu postigao je Ponitka koji je odlično istčrao kontru.

33' - Domaći još uvek nisu poentirali u četvrtoj četvrtini. Vilijams-Gos je pogodio trojku od tablu na isteku napad preko ruke.

32' - Ukrao je Olimpijakos loptu što je rezultovalo poenima Papanikolaua u kontri. Ništa Obradović ne želi da prepusti slučaju i odmah je zatražio tajm-aut. Zaspala je odbrana crno-belih i do novih lakih poena je došao Papanikolau.

31' - Poslednja četvrtina počela je poenima Vokapa koji je iskoristio rupu u reketu rivala. Doužer je promašio dvojku u prvom posedu domaćih u četvrtom periodu.

Treća četvrtina: Partizan - Olimpijakos 59:46

30' - Nije Olimpijakos uspeo da ubaci loptu u teren za pet sekundi. Partizan je taj poklon iskoristio i poenima Kaminskog je okončan treći period.

29' - Sada je uzvratio Panter i to preko Fala. Visoki centar gostiju se oslobodio Kabokla i zakucao je.

28' - Panter je naskočio sa poludistance i to pogađa u visokim procentima. Na isteku napada je trojku pogodio Vilijams-Gos.

27' - Sjajan potez Doužera, izbacio je odličnom fintom Fala i došao do novih poena. Na drugoj strani je Kenan pogodio trojku, iskoristio je bek Olimpijakosa to što je ostao sam na šutu.

26' - Kaboklo je još jednom zakucao i to je primoralo Jorgosa Barcokasa da zatraži minut odmora.

25' - Sada je poentirao i Kaminski za novu dvocifrenu prednost domaćeg tima. Vokap je do novih poena došao sa linije penala. Panter je takođe bio precizan sa crte.

FOTO: Tanjug

24' - Kaboklo sve hvata pod košem rivala. Crno-beli već sada imaju 11 ofanzivnih skokova. Centar crno-belih je došao do novih poena i prvi je dvocifren.

23' - Nije želeo Kaboklo da izbaci loptu van reketa i uspeo je da poentira uz faul, ipak Brazilac je promašio bacanje. Na drugoj strani težak šut je pogodio Kenan.

22' - Ostalo je dosta prostora za Vokapa koji je poentirao i tek sada se upisao u strelce reprezentativac Grčke.

21' - Partizan nije realizovao prvi napad u drugom poluvremenu. Piters je nateran na težak šut i nije mogao da ga pogodi preko Kabokla.

Druga četvrtina: Partizan - Olimpijakos 40:32

20' - Baš kao i na kraju prve četvrtine i sada se Vilijams-Gos zaleteo od koša do koša i lako je poentirao. On je ujedno najefikasniji igrač gostiju u prvom poluvremenu sa sedam poena.

20' - Vezao je domaćin šest slobodnih bacanja i to mu je omogućilo da prvi put dođe do dvocifrene prednosti - 40:30. Tajm-aut na osam sekundi pre kraja prvog poluvremena je zatražio Jorgos Barckoas.

20' - Dobra situacija za Partizan. Ponitka je uspeo najpre da iznudi faul za dva bacanja, da bi ga posle sviranog faula zaustavio Mekisik što su sudije okarakterisale kao nesportski faul. Poljski reprezentativac je pogodio sva četiri slobodna bacanja.

FOTO: Tanjug

19' - Mekisik je stigao do četiri poena i sva četiri je postigao sa linije penala. Doužer je sada bio polovičan sa linije penala.

18' - Pogodio je Doužer trojku na isteku napada. Bio je ovo jako težak šut Amerikanca. Sjajno se snašao Kaminski i došao je do novih poena. Posle tajm-aut domaći su napravili seriju 5:0.

17' - Velike probleme u napadu imaju crno-beli u drugoj četvrtini. Postigli su samo šest poena za šest i po minuta. Mekisik je realizovao oba slobodna bacanja.

16' - Udario je Smailagić rampu Rajtu, a onda je na drugoj strani pogodio trojku. Zanimljivo sva tri dosadašnja pogotka van linije 6,75 za domaće delo su visokih igrača. Nova izgubljena lopta za domaće. Rajt je krenuo u kontru i iznudio je dva bacanja nakon faula Balše Koprivice. Sada je oba puta bio precizan.

15' - Pogodio je flouter Vilijams-Gos, ali koš nije priznat pošto je prilikom prodora faulirao Pantera. Ušao je Partizan u seriju izgubljenih lopti. Od početka meča je ovo sedmi prodati posed.

14' - Opet je Panter pogodio šut sa poludistance. Rajt je na drugoj strani bio polovičan sa linije penala. Ukrao je Vilijams-Gos loptu Avramoviću i lako poentirao. Morao je tajm-autom da reaguje Željko Obradović.

FOTO: Tanjug

12' - Izborio se Kaminski za dva slobodna bacanja nakon što ga je faulirao Luk Sikma. Polovinač je bio Amerikanac sa linije penala. Trojku je pogodio Mozes Rajt kome je prva trojka u Evroligi ove sezone.

11' - Obe ekipe nisu iskoristile prvi napad u drugom kvartalu. Naneli je potom promašio otvorenu trojku.

Prva četvrtina: Partizan - Olimpijakos 22:17

10' - Doužer nije pogodio trojku i Vilijams-Gos je to iskoristio te uspeo da poentira tako što se zaleteo od svog koša.

10' - Još jednom je sa poludistance precizan bio Panter. Probio je Kaminski odbranu rivala i snažno zakucao. Zaborabili su potom Papanikolaua u odbrani koji je došao do lakih poena.

FOTO: Tanjug

9' - Veoma dobro igraju crno-beli. Odbrana odlično funkcioniše, dok se u napadu biraju dobra rešenja. Fal je na drugoj strani uspeo da zakuca.

8' - Prošao je Kenan pored Pantera i uspeo je da poentira. Na drugoj strani Kaminski je bio precizan van linije 6,75.

7' - Opet je domaćin poentirao posle ofanzivnog skoka. Olimpijakos za sada to ne može da iskontroliše. Pogodio je sa poludistnce Doužer.

5' - Kaboklo je dobro otvorio utakmicu, sada je Brazilac snažno zakucao. On je već na sedam poena.

4' - Piters je pogodio trojku pod faulom, realizovao je i dodatno bacanje. Panter se upisao u strelce. Partizan za sada dosta problema zadaje rivalu na ofanzivnom skoku.

3' - Ostao je sam Kenan i kaznio je to pogotkom za tri poena. Borili su se domaći igrači i uspeli su posle dva ofanzivna skoka da dođu poena preko Kabokla.

2' - Težak šut je pogodio Papanikolau. Prve poene postigao je i Ponitka koji je lako poentirao posle dobre asistencije Kaminskog.

1' - Prvi napad gosti nisu iskoristili, trojku je promašio Kenan, dok je na drugoj strani precizan van linije 6,75 bio Kaboklo.

Partizan meč počinje u sastavu: Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo, Frenk Kaminski. Olimpijakos duel kreće u petorci: Tomas Vokap, Ajzea Kenan, Kostas Papanikolau, Alek Piters, Mustafa Fal.

Uoči meča:

Prvi mel u Pireju bio je veoma uzbudljiv, a slavio je tim Jorgosa Barcokasa posle produžetka sa 98:94. Tada su Beograđani propustili odličnu priliku da naprave brejk.

Partizan je prošle sezone u prestonici Srbije ubedljivo trijumfovao sa 90:75. Tada grčku ekipu zbog bolesti nije predvodio Barcokas.

Što se ovog susreta tiče, Zek Ledej ponovo neće biti u sastavu, dok su sa druge strane van tima ostali Mihalis Luncis, kao i srpski dvojac Nikola Milutinov i Filip Petrušev.

Crno-beli su trenutno na 11. mestu na tabeli sa učinkom 14-17, koliko imaju Armani, Efes i Valensija. Olimpijakos je na petoj poziciji sa 19-12.

BONUS VIDEO: Ulazak Željka Obradovića na finale Kupa Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!