BORBENA SRBIJA NIJE NIŠTA MOGLA PROTIV MOĆNOG ŠAMPIONA: Poraz od Italije za kraj priprema

Novosti online

13. 05. 2024. u 10:11

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je drugu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za Ligu nacija 2024. u kojoj je poražena od Italije, rezultatom 2:3 (25:23, 31:33, 25:20, 20:25, 11:15).

БОРБЕНА СРБИЈА НИЈЕ НИШТА МОГЛА ПРОТИВ МОЋНОГ ШАМПИОНА: Пораз од Италије за крај припрема

Foto: Profimedia

Da je bilo malo sreće, mogla je Srbija da položi na pleća moćne azure, ali je i sjajnih pet setova velika stvar za ekipu Igora Kolakovića pred početak Lige nacija, koja će za naše momke biti kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu.

Najefikasniji na meču je bio Aleksandar Atanasijević sa 21 poenom, pratili su ga Pavle Perić sa 14, Nemanja Mašulović sa 13, Marko Ivović je upisao 12, Kujundžić devet, Krsmanović šest i Luburić dva poena.

Igor Kolaković je izmešao karte, pa su meč počeli Todorović, Atanasijević, Kujundžić, Perić, Krsmanović, Mašulović i Kapur. Sa druge strane, Ferdinando De Đorđi je izveo najjaču postavu sa Đanelijem, Romanom, Mikjeletom, Lavijom, Galasijem, Rusom i liberom Balasom.

Foto: Profimedia

Povela je Srbija 9:6, a blokom Kujundžića na Mikjeletu, bilo je i 12:8 za orlove. Pretili su Italijani, prilazili na poen zaostatka, a posle vođstva Srbije od 16:14, serijom 3:0 prvi put su i poveli – 16:17.

Galasi i Đaneli su as servisima doneli, činilo se odlučujuću prednost Azurima (22:19), ali je u završnici Srbija odigrala maestralno i na servise Mirana Kujundžića došla do potpunog preokreta.

Bilo je 23:20 za Italiju, a onda su bombe srpskog primača uzdrmale „temelje“ italijanske igre, da bi Ivović i Atanasijević napadima, a sjajni Mašulović pasivnim blokovima, doneli potpuni preokret. Tačku na „i“, napadom iz zone stavio je sjajni Kujundžić – 25:23.

Velika borba vodila se u drugom setu. Srbija je ogromnom energijom parirala svetskim šampionima i ne mali broj puta mamila aplauze objektivne publike u Kavalezeu. U završnicu se ušlo u potpunom rezultatskom egalu (20:20).

Foto: Profimedia

Italijani su došli do prve set-lopte (24:23), propustili su dve, a onda je Srbija imala čak šest prilika da duplira vođstvo, ali nije bilo završnog udarca. Na kraju je Mikjeleto uzeo stvar u svoje ruke i as servisom ipak doneo izjednačenje – 31:33.

Odlučio je Igor Kolaković da na startu trećeg seta odmori sjajnog Kujundžića, pa su meč nastavili Ivović i Perić u primačkoj dijagonali. I dalje „strašna“ energija među srpskim odbojkašima mučila je favorizovane Italijane, pa su naši momci poveli 14:10.

Atanasijević je servis bombama doneo ogromnih 18:11, a tajm-aut Igora Kolakovića na 22:18 primirio je Italijane, koji su u međuvremenu ubacili svežu krv, sa Bovolentom i Lukom Porom. Ipak, Srbija je u mirnoj završnici došla do novog vođstva.

Pomalo i umorni odbojkaši Srbije, nešto slabije su počeli četvrti set, pa je Italija povela 6:1. Držali su Azuri tu prednost i sve je rano zamirisalo na taj-brejk. Naravno, nijednog trenutka puleni Igora Kolakovića nisu pomišljali na predaju, pa su i do kraja ovog seta pretili, prišli u jednom trenutku na poen zaostatka (14:13), ali je Italija, predvođena Đanelijem i Mikjeletom u svakom trenutku imala odgovor. U ovom setu debitovao je za nacionalni tim i mladi libero Vukašin Ristić, koji je igrao u odbrani.

Taj-brejk je protekao u znaku Italijana. Snažnim servisima su domaći sticali inicijativu, a Igor Kolaković je „potrošio“ i drugi tajm-aut pri vođstvu azura 9:4.

Bilo je i 10:4, ali su servisi sjajnog Atanasijevića vratili nadu – 10:7. Nažalost, bio je to i poslednji trzaj orlova na ovom meču, pa su Italijani par minuta kasnije znali da proslave prvu pobedu u novoj sezoni.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za