KRVAVI MEČ U HUMSKOJ: Partizan pobedio Mladost, utakmica u senci teških povreda (VIDEO)

Novosti online

12. 05. 2024. u 18:29 >> 19:35

Tri kola pre kraja Superlige Srbije u fudbalu Partizan je u plej-ofu pobedio Mladost iz Lučana, ali konačan rezultat, 3:0, ostao je u senci teških povreda koje su se desile na ovom meču.

КРВАВИ МЕЧ У ХУМСКОЈ: Партизан победио Младост, утакмица у сенци тешких повреда (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Arena sport

Isprva je sve bilo uobičajeno - fudbalski, Partizan je imao više šansi, dao i gol preko Saldanje, koji je na VAR-intervenciju poništen...

... a onda su se u 30. minutu strašno sudarili saigrači iz gostujuće ekipe.

Golman Željko Samčović i 13 godina stariji, 34-godišnji defanzivac Milan Joksimović, sudarili su se glavama i stropoštali se na tlo.

Krv je lila usled siline tog udarca glavom o glavu, a odmah su pritrčali lekari, ne bi li ukazali pomoć.

Foto: Printskrin/Arena sport

Nekoliko minuta trajao je taj pregled, a na kraju je hitna pomoć morala da odvede pomenute igrače Mladosti u bolnicu.

Joksimović je, pritom, odnet na nosila u medicinsko vozilo, a mladi golman Samčović je uspeo da odšeta sa igrališta, uz pomoć članova stručnog štaba.

Foto: Printskrin/Arena sport

Grogirani gosti su nedugo zatim kapitulirali.

Natho je bio strelac, pa iako je pogodak najpre poništen, zbog pozicije u kojoj su se nalazili crno-beli prilikom te brze akcije pune kratkih dodavanja, VAR je presudio da nikakvog ofsajda nije bilo.

I pored toga što je Partizan početkom drugog poluvremena pokušavao da zada konačan udarac Lučancima, upravo je ekipa Mladosti počela da igra konkretnije. Toliko, da je u junaka izrastao golman domaćih, Aleksandar Jovanović.

U 62. minutu Jovanović je fantastično odbranio Tumbasevićev udarac glavom, da bi potom dvaput bio nepremostiva prepreka za Veličkovića: jednom mu je odbranio udarac kojim je lopta s leva poslata u dalji gornji ugao gola Partizana, a potom, 13 minuta kasnije, u 76, i "zicer" kada se pomenuti igrač Mladosti dobro izvukao iz peterca, ne i savršeno zahvatio "povratnu loptu.

Kazna za te kikseve ili, ako će se u prvi plan sa pravom staviti bravure Partizanovog golmana, nagrada za Jovanovićeve majstorije - stigla je u samom finišu: dodavanje Stojkovića iskoristio je u 85. minutu Saldanja da sa distance udvostruči prednost.

U sudijskoj nadoknadi vremena gol je dao i Samed Baždar, i to posle katastrofalnog poigravanja veterana na golu Mladosti, Saše Stamenkovića, a nakon što je postavio konačan rezultat, mladi igrač crno-belih je to proslavio držeći kažiprst na usnama, i to okrenut ka sopstvenoj klupi...

Na kraju, po Partizan je najvažnije da je ostvaren primarni cilj - prekinuta je crna prvenstvena serija, zabeležn je trijumf, a baš njime su se crno-beli vratili na drugo mesto tabele Superlige, sa dva boda više od TSC-a.

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice