UEFA DALA ZELENO SVETLO: Piksijev predlog prihvaćen sa oduševljenjem

Novosti online

23. 04. 2024. u 10:42

Evropska fudbalska unija (UEFA) je blizu konačne odluke da poveća broj fudbalera koji će igrati na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

УЕФА ДАЛА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Пиксијев предлог прихваћен са одушевљењем

FOTO: EPA

Ova promena je prvi put zvanično predložena početkom aprila u Diseldorfu, gde se održavala edukativna radionica.

Delegati nacionalnih takmičenja su u ponedeljak glasali u prilog promeni i da se poveća broj fudbalera sa 23 na 26 koji će biti na raspolaganju selektorima, prenosi Skaj sport.

Za ovaj predlog se javno zalagao Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, a ta ideja je ubrzo prihvaćena. To nije i konačna odluka, pošto prethodno treba da je odobri Izvršni odbor. Očekuje se da će se to i desiti pre 22. maja za kada je zakazana sledeća uživo sednica tog tela. Praksa je da se ovakve odluke donose na daljinu, što se i očekuje krajem nedelje.

Poslednji put prošireni timovi su se koristili 2021. godine na Evropskom prvenstvu, kao mera koja je selektorima olakšavala da se izbore sa pandemijom koronavirusa.

Fudbalski savezi do 7. juna moraju da pošalju konačne spiskove igrača za Evropsko prvenstvo.

Takmičarska sezona u Evropi završiće se finalom Lige šampiona 1. juna, a Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)