DVA PUTA ZA ČETIRI DANA: Žreb spojio večite rivale i u polufinalu Kupa Srbije

N. I.

16. 04. 2024. u 14:14

ŽREB polufinala fudbalskog Kupa Srbije je juče spojio Crvenu zvezdu i Partizan. Ispostavilo se odmah, pošto je mlada reprezentativka Nina Matejić izvukla prve dve kuglice na izvlačenju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, da ćemo gledati dva sudara večitih beogradskih rivala u samo četiri dana.

ДВА ПУТА ЗА ЧЕТИРИ ДАНА: Жреб спојио вечите ривале и у полуфиналу Купа Србије

FOTO: FSS

Drugi par je Radnički 1923 i Vojvodina, pa nas sledeće srede, 24. aprila očekuje i fudbalski praznik u Kragujevcu. Odmah po izvlačenju parova bilo je jasno da će najveći fudbalski rivali u Srbiji da za samo četiri dana na istom mestu odigraju dva velika meča. Jer, podsetimo, u subotu 20. aprila na stadionu "Rajko Mitić" će da se igra 173. večiti derbi, a samo četiri dana kasnije na istom mestu će da Crvena zvezda i Partizan ukrste koplja i u polufinalu Kupa.

Pošto je još ranije odlučeno da će finale da se igra 23. maja na novom stadionu u Loznici, biće zanimljivo da se vidi ko će, uz jednog od večitih rivala na stadion "Lagator" tog četvrtka.

- Istorija se ponavlja i mi ćemo na Kup Srbije, ko zna koji put u goste Zvezdi. Dodatno je zanimljivo što ćemo na istom mestu da odigramo dve utakmice za četiri dana. Daćemo sve od sebe da na oba meča zabeležimo povoljne rezultate - kaće sportski direktor Partizana Ivica Kralj.

Sekretar stručnog štaba Crvene zvezde Goran Negić "blistao" je od samopouzdanja.

- Sreća je i ovog puta, kao i uvek, bila uz Zvezdu. Nebitno je ko nam je rival, jer naš cilj se zna: odbrana duple krune od prošle sezone - kaže Negić.

Sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović bio je takođe zadovoljan kada je shvatio da će u polufinalu Kupa da ugosti Vojvodinu.

- U četvrtfinalu protiv Novog Pazara smo imalu 10.000 navijača na stadionu "Čika Dača". Polufinalni duel sa Vojvodinom je prilika da imamo još veću podršku sa tribina - kaže Perović.

Optimista je i sekretar Vojvodine Aleksandar Vlaškalić.

- Žao mi je što sa Radničkim nećemo igrati u Novom Sadu, jer bi sigurno imalu pune tribine na stadionu "Karađorđe". Verujem da možemo da prođemo u polufinale, jer ekipa igra sve bolje - kaže Vlaškalić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave